Már készítettem korábban is édesburgonyából pizzát, de így sokkal egyszerűbb, mert rengeteg időt megspórolsz. Én imádom, és csupán néhány összetevőből áll. Nem kell külön sütnöd édesburgonyát és masszát készíteni belőle, hanem csak hozzáadod a Peak édesburgonya koncentrátumot. Tökéletes ebédre, de egy fárasztó nap kiadósabb uzsonnájaként is megállja a helyét.
Vigyázat jobban eltelít, mint egy sima pizza és sokkal egészségesebb is!
Hozzávalók 4 adaghoz :
2 legfontosabb alapanyag:
- 1 fej karfiol (DE felezheted is az adagokat.)
- 3 adagolókanál Peak Sweet Potato Powder édesburgonya por
Továbbiak:
- 4 evőkanál NoCarb rost sütőmix – nélküle is működik, ha kevesebb folyadékot adsz a karfiolhoz, de nekem jobban összeáll tőle
- friss fűszerek: oregano, kevés só, bors, kakukkfű
- 1 – 1,5 dl víz a karfiol turmixolásához
- feltétek ízlés szerint: magas hústartalmú sonka, zöldségek, növényi sajt, házi paradicsomszósz
Elkészítés:
Puhára főzzük a karfiolrózsákat. Ha kész, kicsit lecsöpögtetjük a vizet róla. Összeturmixoljuk az édesburgonyaporral és kevéske vízzel, hogy masszát kapjunk. Sűríteni NoCarb termékkel érdemes a kiváló rosttartalmuk miatt, illetve a vizet még én se találom el mindig, hogy mennyit vesz fel.
Sózzuk és fűszerezzük a pizza alapját, homogén masszává gyúrjuk, majd szépen vékonyra kinyújtjuk sodrófával. Megkenjük paradicsomszósszal vagy pedig szuper, kalóriamentes Walden ketchup szósszal.
Ráhelyezzük a sonkát, zöldségeket, ezt szabadon tudod variálni paradicsommal, csirkével, szinte bármivel.
Előmelegített sütőben, szilikonos sütőpapíron 190 Fokon sütjük 20 percig – a legjobb, ha légkeveréses fokozaton.
Jó étvágyat!
Ui. : Párom már le is tesztelte, szerintem nagyon finom, de mehet bőven rá a szósz, mert gyorsan magába szívja a „tészta”.