-+=
Olvasási idő: 2 perc

ÚJÍTOTTAM! Nemcsak egy vééégre ELRONTHATATLAN túrógombóc receptet adok oda Neked – de a szénhidráttartalmát is igazából sikerült minimálisra csökkenteni! 

EZ MIÉRT FONTOS? Nem, nem azért mert mindenáron ki akarunk hagyni egy makrotápanyagot az étkezésünkből. De van, hogy már nem fér bele a napi limitbe, így meg kell szorítani a bevitelt. Erre tök jó megoldások:

— pihentesd a gombócokat: pár órára, de ha kitartó vagy (és nem halsz épp éhen), akkor egy egész éjszakára érdemes az összekavart masszát pihentetni hagyni, hogy felszívja a folyadékot, és főzésnél garantáltan masszív kis gombócok fognak lubickolni + kevesebb kötőanyag is kell bele, mintha azonnal akarnád sütni!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

— újabb csel: az útifű maghéjjal! Ettől még jobban fog összetapadni a massza, ráadásul kalória nélkül növeled a rostos tartalmukat, laktató lesz! Az útifű nagy nedvszívó rost, és kalóriák nélkül sűríti a kaját – téged meg laktat! (Ezért is van sok zsírégetős Peak termékbe is beletéve – mint például a híres Pyruvat Drinkbe.)

Még egy tipp: ezzel a gombóc bundát és a gyümiszósz szénhidrát/kalóriáját lehet leredukálni.

Ehhez a legújabb Peak ízesítőporokat vetettem be, amelyek szinte KALÓRIAMENTESEK, vagyis kb. nulla kalóriával tudsz epret, banánt, mézet vagy csokiiiiis finomságokat varázsolni a kedvenceidből!

Én három ízt szoktam otthon tartani: 

  • egy vaníliását: ami igazából egy “kalóriamentes” vaníliáscukor
  • egy gyümölcsöset: itt épp epreset. Nem azért, mert gyümit enni nagy bűn.. DE nincs mindig otthon, pláne eper… és sokkal intenzívebb ízt ad neki (kalória nélkül) az eeprturmixnak mint sajnos a bolti víz ízű változat… :/
  • a kekszes: ettől idegenkedtem, de imádom! Mintha egy Győri kekszgyárat daráltak volna bele 🙂 Tök jó sajttorta alapokhoz, vagy épp ehhez! Mindenhez, amihez a vajas-keksz kell – elég ez a por, plusz zab!


Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
db
Hozzávalók
A gombóchoz
A hempergőhöz
Az eperszószhoz
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
db
Hozzávalók
A gombóchoz
A hempergőhöz
Az eperszószhoz
Elkészítés
  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük - a sárgáját pedig a túróval elkeverjük.
  2. A fehérje felével lazítsuk fel a túrókrémet, majd forgassuk innen már óvatosan egybe az egészet. A szilárd hozzávalókat gyorsan keverjük el - és mehetnek bele a habba.
  3. Hagyjuk állni 1-2 órát.
  4. Kis vajon vagy olajsprayn pirítsuk meg a morzsa hozzávalóit - közben feltesszük a vizet forrni.
  5. Nedves kezekkel gombócokat formálunk, és csatasorba állítva a NAGYON enyhén fortyogó vízbe pateroljuk őket. Fontos hogy CSAK gyöngyözzön a víz, ha túl erős a forrás, szétlöki a golyókat.
  6. Pár perc alatt felbukkannak a gombóckák, így egy szűrővel szépen annyi a dolgunk, hogy kihalásszuk őket, és a hempergőbe dobjuk.
  7. Az eperöntet hozzávalóit turmixold össze. Persze ha van négylábú családtag, neki pár szemet ments ki - eperke mindenkinek jár! 🙂

diétás túrógombóc

diétás túrógombóc recept

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!