-+=
Olvasási idő: 2 perc

Szerintem nincs olyan ember, aki a meggyes pitét ne szeretné… pláne, ha cukormentesen és csupa egészséges hozzávalóval készül… a hab a tortán vagy épp a krém a pitén pedig az örök Peak kedvenc… a Poppy mákkrém!

Imádom a mákot, de önmagában a mákkrém túl tömény, erős utóízű… nem beszélve arról, hogy cukorral van tele… De végre megérkezett a rendelésem, benne a Mákkrém. Megkóstoltam, és újra, és újra….. Ennél finomabb mákkrémet még sosem ettem. Semmi rossz édesítős íze nincsen, csodás az egész. A kedvencem lesz az biztos 🙂 Pláne mert:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

  • cukormentes és természetes édesítővel készült – így gyerekek is ehetik!
  • laktózmentes
  • gluténmentes – kókuszliszttel javítva a “tömény mák íz” 🙂
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 70 gramm eritrit
  • 100 gramm teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 100 gramm sima tönkölyliszt
  • 400 gramm magozott meggy
  • fél csomag sütőpor
  • 10 evőkanál forró víz
  • 3-4 evőkanál Peak Poppy Cream mákkrém tetejére
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 70 gramm eritrit
  • 100 gramm teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 100 gramm sima tönkölyliszt
  • 400 gramm magozott meggy
  • fél csomag sütőpor
  • 10 evőkanál forró víz
  • 3-4 evőkanál Peak Poppy Cream mákkrém tetejére
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük.
  2. A tojássárgákat az eritrittel, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk.
  3. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  5. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket.
  6. A tetejére fahéjas vaníliás cukrot szórunk (kihagyható) majd 160 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!)
  7. Ha megsült és kihűlt, akkor Poppy mákkrémmel megkenjük a tetejét!

Meggyes pite túróval MÉG ITT!

meggyes pite

meggyes mákos pite

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!