Zsírszegényen, sütőben sült fasírt, amit babbal tuningoltunk, így akár önmagában is nagyszerű elemózsia!
Zsírszegényen, sütőben sült fasírt, amit babbal tuningoltunk, így akár önmagában is nagyszerű elemózsia!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Újabban a fasírt az egyik kedvenc kajám, mert így nem unalmas a hús sem, a zöldség sem, ráadásul jó melegen, de finom (sőt talán finomabb is) hidegen.
Ezt most pulykamellből, vörösbabból és sajtból készítettem.
Azt hiszem a közeljövőben számíthattok tőlem még pár fasírt receptre, mert most nagyon belejöttem a gyártásukba. 😀
33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak
Tápanyagadatok
SAJTOS VÖRÖSBABOS PULYKAMELL FASÍRT
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 154Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2,9g3%
Szénhidrát 14g5%
Fehérje 14g28%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
40-45perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
450grammpulyka vagy csirkemellfilé
500grammvörösbab konzerv
100grammreszelt light sajt
1dbhagyma
1-2gerezdfokhagyma
50grammteljes kiőrlésű zsemlemorzsa
ízlés szerint só, bors, chili, zöldfűszerek
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
40-45perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
450grammpulyka vagy csirkemellfilé
500grammvörösbab konzerv
100grammreszelt light sajt
1dbhagyma
1-2gerezdfokhagyma
50grammteljes kiőrlésű zsemlemorzsa
ízlés szerint só, bors, chili, zöldfűszerek
Elkészítés
A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra.
Ha nem eleve darált hússal és reszelt sajttal dolgozol, akkor a húst daráld le, a sajtot reszeld le nagy lyukú reszelőn.
A babkonzerveket csepegtesd le, majd nyomkodd össze a babot egy krumplinyomó segítségével. Nem baj, ha darabos marad kicsit.
A hagymát és a fokhagymát vágd apró darabokra.
Keverj össze mindent és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, chilivel és zöldfűszerekkel.
Jól dolgozd össze a masszát, majd formálj belőle fasírtokat. Nekem 10 db jó nagy lett.
Forgasd meg teljes kiőrlésű zsemlemorzsában, majd tedd őket egy sütőpapírral lefedett sütőlapra.
Kb. fél órán át süsd az egyik oldalukat, majd fordítsd meg őket és további 20 percre tedd vissza a sütőbe.
Fontos, hogy ha kisebb fasírtokat csinálsz, ennél kevesebb lehet a sütési idő, úgyhogy figyelj rájuk, nehogy elégjenek!
Tálald rizzsel, salátával, párolt zöldségekkel, vagy akár hidegen, önmagában.
Mimi vagyok, személyi edzőként dolgozom. A rendszeres testmozgás és az egészséges életmód tízes éveim közepe óta kiemelt része az életemnek. Célom, hogy sikerüljön megszerettetnem veled a rendszeres sportot, az egészséges életvitelt, hogy azt ne kötelező kínszenvedésként éld meg, hanem a mindennapi életed természetes részévé váljon. Az edzés mellett a hobbim a sütés-főzés, az új reform alapanyagok kipróbálása és ezekből egészséges sütireceptek kikísérletezése, melyekből itt a Peak oldalán is megosztom veled a legjobbakat.