Elegáns, havas csillogásra emlékeztető vegán és gluténmentes muffinok érkeztek ide, hogy elbűvöljenek Téged, és az ünnepi vendégsereged!
Elegáns, havas csillogásra emlékeztető vegán és gluténmentes muffinok érkeztek ide, hogy elbűvöljenek Téged, és az ünnepi vendégsereged!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Ezzel a sütivel a célom, hogy még több Vegán és gluténmentes termék megismertetése az emberekkel. Nem beszélve arról, hogy klassz és mutatós dolgot készíthetsz vele az ünnepekre, hiszen a muffinok egyszerre idézik a tél szépségét… a havas tájat 🙂
Szükséged lesz muffin papírokra, vagy szilikon muffin formára. Használj konyhai kis mérleget, mert nagyon fontos a mennyiségeket betartani!
Tápanyagadatok
Vegán és gluténmentes vaníliás jégkirálynő muffin
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 255Ebből zsírsavak (kcal) 90
% DV (napi érték)*
Összes zsír 10,6g15%
Szénhidrát 36g12%
Fehérje 1,6g2%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
35perc
Pihentetés
1óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
160grammVegán gluténmentes lisztkeverékvagy más diétádnak megfelelő liszt
A tészta elkészítéséhez a lisztet, keményítőt, cukrot, szódabikarbónát, sütőport, sót egy nagy edénybe öntjük és jól átkeverjük.
Egy másik nagy edénybe a vajat és a rizstejet. Fontos, hogy a vajat melegítsük fel, szinte az olaj állagához hasonlítson. Beleöntjük a vanília aromát is.
A száraz hozzávalókhoz öntjük a folyékonyat, és az egészet kézi habverővel szép krémessé keverjük.
Muffin formákba töltjük - kb. a forma háromnegyedéig rakjuk a tésztát. Nekem 35 perc alatt lett kész, de ez függ a sütőtől is, fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy nem-e ragacsos még. 45 percig hagyjuk kihűlni, majd 15 percre rakjuk a hűtőbe.
A krém elkészítéséhez a puha vajat egy tálban kézi habverővel krémessé verjük, először a porédesítő felét keverjük bele, majd a másik felét is. Majd a 30 g fehérjeport. Jöhet bele az egy kanál rizstej és a vanília aroma. Szép fehér krémmé verjük.
(Ha nem lennénk megelégedve az állaggal, nem elég krémes, túl folyékony, túl sűrű, 2 kanál mascarpone krémmel javíthatunk rajta, bár az nem teljesen Vegán) Egy kicsit ezt is hűtőbe tehetjük.
Majd a krémet a muffinokra kenjük, végül szépen kidíszítjük kókusz chipsszel.
Gyálon lakok a családommal, van egy 2 éves kislányom. Vendéglátással foglalkoztam, a célom egy saját lakás étterem illetve egy kis vidéki szállás üzemeltetése. Szenvedélyem a gasztronómia és minden, ami ezzel együtt jár, ezek közül a food styling és a fotózás a kedvencem. Imádok utazni, új receptekkel kísérletezni. Most jelenleg a diétás étrend és a Vegán ételek elkészítésének elsajátítására fókuszálok. Ember-centrikusnak mondanám magam, hiszen az ételek elkészítésekor nagyon fontos számomra a visszajelzés is. Egyaránt szívesen veszem a pozitív és negatív kritikát, nem riadok vissza tőle, könnyen tanulok belőle!