-+=
Olvasási idő: 2 perc

Pont asszem 1 éve (igen, 34 évesen :D) kaptam meg életem első bringáját szülinapi ajándékként úgy, hogy előtte sosem bicajoztam. (Valaki el akart tenni láb alól? :D). Mindenesetre valahogy gyorsan belerázódtam, de eljött, aminek el kellett jönnie… az első esésnek… védőfelszerelések révén nem mondom hogy ép bőrrel, de megúsztam komolyabb testi-lelki sérülések nélkül.

Mindenesetre adta magát a lélekvidító sütögetés… és én, mint a fő sajttorta-fan… mi mástól is derült volna jobb kedvre? 🙂

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Aki meg akarja adni a Wheytella elfogyasztásának úri(asszony) módját, az készítsen menő „mogyorókrémes” sajttortát belőle!⁠ 

Instant örömbomba, és nagyon hálás sütike – és más is az lesz, ha kap belőle:)) Mert iszonyat krémes, brutálfinom, mutatós – és igazából a hagyományos verziótól eltérően nincs benne töménytelen zsír, se keksz, se liszt, se cukor! Szóval nem kell az alakunk kárára vigasztalódni! 🙂 

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
  • 50 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 20 gramm kókuszliszt
  • 20 gramm darált törökmogyoró⁠
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál joghurt
A krém
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
  • 50 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 20 gramm kókuszliszt
  • 20 gramm darált törökmogyoró⁠
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál joghurt
A krém
Elkészítés
  1. Az alja hozzávalóit keverd össze, majd sütőpapírral bélelt kb.18 cm-es tortaformába nyomkodd bele és süsd elő 10 percig 180 fokon.⁠
  2. A Wheytella (vagy Mootella) kivételével keverd össze és szedd 2 egyenlő részre. Az egyik marad fehér, a másikba tedd bele a 3 evőkanál Wheytellát.
  3. Felváltva kezd a tésztára merni: 2 evőkanál fehér krém, majd 2 evőkanál Wheytellás krémet kanalazz a fehér krém közepébe. Újra 2 evőkanál fehér... és így tovább. Szép zebrás-csíkos átmenetet kapsz - ami nálunk nem jött nagyon elő, mert sajnos nem kaptunk krémtúrót, és a rögös túróval nem lett homogén a felület. Bár az íze attól még bestof!⁠
  4. 160 fokon süsd 45 percig - vízfürdőben. (Alufóliába burkold be kívülről a formát és egy tepsire tedd, amit vízzel tölts fel.) Ettől lesz ilyen szép és sima a teteje ⁠!
  5. Pihentesd egy napot, de legalább egy éjszakát!⁠

Diétás vígasz sütik MÉG ITT!

diétás sajttorta

diétás wheytellás sajttorta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.