-+=
Olvasási idő: 2 perc

A puncsszelet gyermekkorom egyik kedvenc süteménye volt, amit már el is felejtettem olyan régen ettem utoljára. Így mikor megláttam a Peak új puncstorta ízű fehérjeporát egy pillanatig nem gondolkoztam, hogy kell-e nekem.

Bár ezelőtt még soha nem csináltam puncsszeletet, itt volt a kihagyhatatlan alkalom. 🙂

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tápanyagadatok
Puncsszelet
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 141 Ebből zsírsavak (kcal) 45
% DV (napi érték)*
Összes zsír 5g 8%
Szénhidrát 11g 4%
Fehérje 13g 26%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 13 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztalalphoz
  • 70 gramm zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 30 gramm kókuszkrém
  • ízlés szerint édesítő
  • fél tk sütőpor
  • 5 evőkanál víz
Tészta a töltelékhez:
  • 70 gramm zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 30 gramm kókuszkrém
  • ízlés szerint édesítőszer
  • fél tk sütőpor
  • 5 evőkanál víz
Többi hozzávaló a töltelékhez:
Mázhoz
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 13 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztalalphoz
  • 70 gramm zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 30 gramm kókuszkrém
  • ízlés szerint édesítő
  • fél tk sütőpor
  • 5 evőkanál víz
Tészta a töltelékhez:
  • 70 gramm zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 30 gramm kókuszkrém
  • ízlés szerint édesítőszer
  • fél tk sütőpor
  • 5 evőkanál víz
Többi hozzávaló a töltelékhez:
Mázhoz
Elkészítés
  1. A tésztalapokhoz való tojássárgájákat a „cukorral” habosra verjük majd hozzátesszük a sütőporral elkevert zablisztet, a kókuszkrémet és a vizet.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük és apránként óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
  3. Az egynemű masszát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (25x39 cm-es) kanalazzuk és körülbelül 13 perc alatt készre sütjük 180 fokos sütőben.
  4. A töltelékhez szükséges tésztát ugyanilyen módon készítjük el, azzal a különbséggel, hogy azt egy kisebb tepsibe öntjük, hogy kicsit magasabb legyen és körülbelül 16-18 percig sütjük.
  5. A töltelékhez szükséges kész piskótát szétmorzsoljuk és hozzákeverjük az összes többi hozzávalót is.
  6. A nagyobb piskóta lapot kettévágjuk, így kapjuk meg a két lapot és így jön ki a fél tepsi sütemény 🙂
  7. Az egyik lapra rákanalazzuk a masszát, majd a másikkal befedjük.
  8. A mázhoz az összetevőket összekeverem és elegyengetem a tésztalap tetején.
  9. Megvárjuk míg a hűtőben megdermed és szeletelhetjük is.

Retro meggyes zabpite ITT!

puncs szelet

puncs szelet zabpehelylisztből

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.