-+=
Olvasási idő: 2 percA puncsszelet gyermekkorom egyik kedvenc süteménye volt, amit már el is felejtettem olyan régen ettem utoljára. Így mikor megláttam a Peak új puncstorta ízű fehérjeporát egy pillanatig nem gondolkoztam, hogy kell-e nekem.
Bár ezelőtt még soha nem csináltam puncsszeletet, itt volt a kihagyhatatlan alkalom. 🙂
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Tápanyagadatok
Puncsszelet
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 141
Ebből zsírsavak (kcal) 45
% DV (napi érték)*
Összes zsír 5g
8%
Szénhidrát 11g
4%
Fehérje 13g
26%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 13 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
A tésztalalphoz
- 70 gramm zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- 2 db tojásfehérje
- 30 gramm kókuszkrém
- ízlés szerint édesítő
- fél tk sütőpor
- 5 evőkanál víz
Tészta a töltelékhez:
- 70 gramm zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- 2 db tojásfehérje
- 30 gramm kókuszkrém
- ízlés szerint édesítőszer
- fél tk sütőpor
- 5 evőkanál víz
Többi hozzávaló a töltelékhez:
- 2 evőkanál zsírszegény kakaópor
- 5 evőkanál főzött kávé
- 2 tk rumaroma
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Puncstorta 1000g
- 150 gramm cukormentes baracklekvár
Mázhoz
- 25 gramm citromlé
- 15 gramm céklalé
- 100 gramm por eritrit
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Puncstorta 1000g
Hozzávalók
A tésztalalphoz
Tészta a töltelékhez:
Többi hozzávaló a töltelékhez:
Mázhoz
|
Elkészítés
- A tésztalapokhoz való tojássárgájákat a „cukorral” habosra verjük majd hozzátesszük a sütőporral elkevert zablisztet, a kókuszkrémet és a vizet.
- A fehérjéket kemény habbá verjük és apránként óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
- Az egynemű masszát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (25x39 cm-es) kanalazzuk és körülbelül 13 perc alatt készre sütjük 180 fokos sütőben.
- A töltelékhez szükséges tésztát ugyanilyen módon készítjük el, azzal a különbséggel, hogy azt egy kisebb tepsibe öntjük, hogy kicsit magasabb legyen és körülbelül 16-18 percig sütjük.
- A töltelékhez szükséges kész piskótát szétmorzsoljuk és hozzákeverjük az összes többi hozzávalót is.
- A nagyobb piskóta lapot kettévágjuk, így kapjuk meg a két lapot és így jön ki a fél tepsi sütemény 🙂
- Az egyik lapra rákanalazzuk a masszát, majd a másikkal befedjük.
- A mázhoz az összetevőket összekeverem és elegyengetem a tésztalap tetején.
- Megvárjuk míg a hűtőben megdermed és szeletelhetjük is.