Igaz, a gofri önmagában is finom süti, de mi van akkor, ha készítesz vele egy torta jellegű édességet? De nem ám hagyományos lisztes-cukros gofrival… A Peak legújabb almás-fahéjas fehérjés gofriporával!
Gofri
Hozzávalók:
- 100 g Peak Protein Waffles gofripor
- 1,5-2 dl víz
- 2 db alma
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 cs. csokoládés pudingpor
- 5 dl növényi tej
- 5 dl víz
- 6 ek. eritritol
- 250 ml cukormentes növényi habtejszín
- folyékony édesítő (ízlés szerint)
- 1 cs. habfixáló
Rakott gofri
Elkészítés:
A gofriport a vízzel shakerbe kikeverjük, majd gofrisütő segítségével kisütjük. Nekem 4 db virágformájú gofri lett belőle. Előtte az ipari gofrisütőmmel próbálkoztam, de az túl vastag lett, a rakott gofri elkészítéséhez.
Elkészítem a pudingokat. A vaníliás pudingport kifőzőm 2,5 dl vízzel, 2,5 dl tejjel, 3 ek. eritritollal, és ugyanígy járok el a csokoládés változattal is. Kicsit félreteszem őket hűlni.
Az almákat meghámozom és nagyon vékony szeletekre vágom, de lereszelve is bele lehet tenni a sütibe, csak akkor előtte ki kell nyomkodni belőle a levét.
Gépi habverő segítségével a habtejszínből kemény habot verek, ízlés szerint tehetünk bele folyékony édesítőt és habfixálót a biztosabb állag elérése érdekében.
Jöhet a rétegezés. Jénai tálban készítettem el.
- 1. réteg: gofri
- 2. réteg: almaszeletek
- 3. réteg: vaníliás pudingpor
- 4. réteg: goffri
- 5. réteg: almaszeletek
- 6. réteg: csokoládés pudingpor
- 7. réteg: habtejszín
A végén megszórhatod kakaóporral vagy fahéjjal.
Tipp: Ha a Peak-es fehérjés palacsintaporból készítünk gofrit, akkor bármilyen más ízű pudingporral vagy gyümölccsel is elkészíthető a semleges íz miatt, ez a rakottas sütemény.