Tegnapról megmaradt egy kevés a kókuszos zabkoch széleiből, gondoltam felhasználom. Természetesen elkészíthetsz egy másik piskótamorzsát is ehhez a krémes hideg édességhez.
Hozzávalók (2 pohárhoz):
Morzsához: (ha nincs maradék piskótád vagy cukormentes kekszed otthon)
- 60 g szénhidrát-csökkentett liszt
- 20 g aprószemű zabpehely
- 50 g light vaj
- 30 g eritrit
- 1 tojássárgája
Túrókrém:
- 250 g zsírszegény túró
- 50 g eritrit
- 30 g Delicious Whey vaníliás vagy Slim Secret citromos-túrós fehérjepor
- 1,5 dl zsírszegény tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- cukormentes baracklekvár
Elkészítés:
A morzsához egy tálban a vajat elmorzsoljuk a liszttel és a zabpehellyel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összedolgozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk a tésztát, kb. 1 cm vastagon és előmelegített sütőben 175 fokon megsütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni és összetörjük.
A túrókrémhez az összes hozzávalót egy tálban simára keverem. A 2 dl-es poharak aljába morzsát szórunk, erre jön egy adag túrókrém, tetszőlegesen cukormentes baracklekvár, megint kekszmorzsa, túrókrém, lekvár.
Egészséggel elfogyasztom. 🙂