-+=
Olvasási idő: 2 perc

Méteres kalács egy kicsit időspórolósabb, de így is piszok finom formában!

Méteres kalács

Hozzávalók:

Kakaós piskóta:

Krém:

  • 1 cs. kókuszos pudingpor
  • 4 dl víz (vagy 2 dl víz és 2 dl tej vagy teljes egészében tejjel is elkészíthető, ha így csinálod, akkor ajánlom hozzá a kókusztejet a még kókuszosabb íz elérése érdekében)
  • 1-2 ek. 100% Coconuty massza
  • 2 ek. eritritol (ízlés szerint, ki mennyire szereti édesen)

 

Totálisan INGYENES a kiszállítás + a 3ik INGYEN van a Peakshopban, amíg Fotózáson vagyunk!

  • 1 db őzgerincforma vagy kenyérsütő forma

Diétás méteres kalács

Elkészítés:

A piskótához 4 db tojást kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig kikeverjük az eritritollal, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, illetve a vizet. A fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszához adagoljuk, figyelve, hogy ne törjön össze a hab.

Kizsírozott és kilisztezett őzgerincformába öntjük, majd 175 fokon 20 percig sütjük, de mielőtt kivesszük, érdemes tűpróbát végezni, nehogy nyers maradjon a közepe. Miután elkészült, deszkára borítjuk és felvágjuk a piskótát, az őzgerinc mintája szerint (ujjnyi vastag szeletekre).

meteres-kalacs-feherjes-piskota

A krémhez gy csomag pudingport az eritritollal, fehérjeporral és a vízzel megfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, és belekeverjük a Coconuty masszát. Miután teljesen kihűlt, jöhet az összeállítás. Egy szelet tésztához krémmel egy másikat ragasztunk, majd újra krém, tészta, krém, tészta és így tovább.

meteres-kalacs-kokusszal

 

Végül a kész rúd tetejét is végig bekenem a krémmel. Sokan csokival szokták leönteni, természetesen úgy is lehet vagy vízzel kikevert proteinporral, kakaóporral, de az én családomba a méteres így készül. Minimum 4 órára hűtőbe tesszük, de az még jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap, amikor már igazán összeért ferdén szeleteljük, és máris kínálhatjuk a szép alakbarát süteményt.:)

meteres-kalacs-kokuszos

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!