Fehérjés szilvásgombóc a Peak fazékból

A szilva az egyik kedvenc nyár végi – ősz eleji gyümölcsöm, ennek ellenére eddig  soha nem próbáltam szilvásgombócot főzni. Most eljött ennek is az ideje, és természetesen nem a cukros-fehér lisztes verziót készítettem el, hanem rögtön megreformáltam.

A burgonya bennmaradt az eredeti alapanyagok között, mert valójában egy teljesen jó szénhidrátforrás, ha nem tocsogó olajban készül. Aki ódzkodik tőle, lecserélheti édesburgonyára, úgy más lesz az ízvilága, de működni fog a recept. Emellett zabpehelylisztet és Peak palacsintaport tartalmaz, ami mind ízben, mind állagban teljesen jól illik a tésztába és még a fehérjetartalmát is növeli.

Hozzávalók:

  • 300 g krumpli (vagy édesburgonya)
  • 100 g zabliszt
  • 50 g Peak Protein Pancake palacsintapor
  • 5-6 szem nagyobb szilva (vagy 10-12 pici)
  • por édesítő
  • fahéj
  • 1 csipet só
  • a forgatáshoz bármi, ami dara állagú, pl. zabkorpa, teljes kiőrlésű dara, vagy akár darált dió, mandula (én cassava garit használtam, mert azt találtam otthon, ez nem más, mint tápióka dara)

Elkészítés:

A burgonyát pucold meg, darabold fel és főzd jó puhára egy csipet sóval. Ha elkészült, hagyd kihűlni (öblítsd át hideg vízzel, ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot).

Addig készítsd elő a szilvát: magozd ki őket, ha nagyok, vágd őket félbe.

Tedd egy tálba a főtt burgonyát, majd krumplinyomóval zúzd össze. Add hozzá a palacsintaport és a zablisztet, majd gyúrd viszonylag puha, de nem ragadós tésztává. Lehet, hogy kicsit több lisztre lesz szükséged, mint a receptben szerepel, ez a krumplid víztartalmától függ.

Sodord ki a tésztát, majd vágd kb. egyforma darabokra. Minden darabra tegyél egy fél (vagy egy pici egész) szilvát, amit szórj meg fahéjjal összekevert por állagú édesítővel, majd borítsd be az egészet a tésztával és formálj belőle gombócot. Én 12 db-ot készítettem ebből a mennyiségből, fél szilvákkal.

Forralj egy fazékban vizet, majd tedd bele a gombócokat. Főzd őket, míg ismét forrni nem kezd a víz, plusz még 3-4 percig.

Közben egy serpenyőben piríts zabkorpát, vagy másmilyen darát. A kész gombócokat ebbe forgasd bele.

 Tálald melegen, fahéjas porédesítővel meghintve.

 Jó étvágyat!

Processed with MOLDIV

fehérjés szilvásgombóc

fehérjés diétás szilvásgombóc

Szűcs Noémi

Szűcs Noémi

Mimi vagyok, személyi edzőként dolgozom. A rendszeres testmozgás és az egészséges életmód tízes éveim közepe óta kiemelt része az életemnek. Célom, hogy sikerüljön megszerettetnem veled a rendszeres sportot, az egészséges életvitelt, hogy azt ne kötelező kínszenvedésként éld meg, hanem a mindennapi életed természetes részévé váljon. Az edzés mellett a hobbim a sütés-főzés, az új reform alapanyagok kipróbálása és ezekből egészséges sütireceptek kikísérletezése, melyekből itt a Peak oldalán is megosztom veled a legjobbakat.
Szűcs Noémi
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások
Fehérjés szilvásgombóc a Peak fazékból
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (93% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Fehérjés szilvásgombóc a Peak fazékból
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (93% pont)
3759
Diétás főzőcske, Édességek, Fehérjeporos receptek
, ,