-+=
Olvasási idő: 2 perc

Valamiért eddig az volt a fejemben, hogy csak a sütemény az, amit hús nélkül eltudok készíteni, így elfeledkeztem róla mennyi más ételt ehetünk még hús nélkül – pedig itt vannak a krémlevesek. Itt az egyik kedvencem, a finom krémes, cheddar sajtos, édesburgonya-krémleves. Pár hozzávaló és egy aprítógép! Mentőrecept a téli hidegben!

A leves fehérjetartalmát is simán növelhetjük hús nélkül! Például a Peak fehérjeporos levesporral és pici vízzel hozzákeverve! Nagyon finom ehhez a sajtos levespor, de aki szereti a hús-ízt, annak a cheddar sajtos marhahús íz is be fog jönni! Mindezt gyorsan és vega mód!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tápanyagadatok
Cheddar sajtos, édesburgonya-krémleves
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 326 Ebből zsírsavak (kcal) 153
% DV (napi érték)*
Összes zsír 17,5g 26%
Szénhidrát 33,5g 11%
Fehérje 14g 28%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál light vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy édesburgonya 578 gramm
  • víz
  • 1 db erőleveskocka
  • 3 dl tej
  • 15 dkg reszelt Cheddar sajt
  • só, bors
Opcionális - a fehérjetartam növelésére
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál light vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy édesburgonya 578 gramm
  • víz
  • 1 db erőleveskocka
  • 3 dl tej
  • 15 dkg reszelt Cheddar sajt
  • só, bors
Opcionális - a fehérjetartam növelésére
Elkészítés
  1. Az édesburgonyával kezdjünk: mossuk, pucoljuk meg. Kockázzuk fel és rakjuk fel, egy kicsit sós vízben főni. A víz mennyisége pont annyi legyen, hogy ellepje.
  2. Erre a vízre még szükségünk lesz! Ne öntsd ki.
  3. A hagymát felszeleteljük, az 1 kanál vajon megpirítjuk , hozzá rakjuk a gerezd fokhagymát.
  4. Amikor úgy érezzük, az édesburgonya eléggé megpuhult, kiszedjük a vízből egy tányérra. A maradék vízbe dobjuk az erőleveskockát. Újra felforraljuk.
  5. Közben a megpirult hagymát, fokhagymát az aprítógépbe rakjuk, egy kevés édesburgonyával, pépesítjük.
  6. Hozzákanalazunk az erőleves léből, majd egy újabb édesburgonya adagot rakunk hozzá ,és tovább pépesítjük. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, még az összes édesburgonyát sikerült pépesítenünk.
  7. A végén az egészet beleöntjük a lábasba, amiben a krumplik főttek. Ekkor öntjük hozzá a tejet. Újra forrásig kevergetjük.
  8. A szeletelt Cheddar sajt háromnegyedét tesszük bele, a többit majd a tálaláskor szórjuk a leves tetejére. Addig főzzük és kevergetjük, míg a sajt felolvad és készen is vagyunk.
  9. Ha Peak levessel növeled a fehérjetartalmát, akkor egy zacskó levest keverj ki 150 ml vízben - mivel sűrű, krémlevest készítünk, így nem indokolt a 250 ml, ami az előírás - és keverd hozzá a krémlevesedhez!

Több fitt leves ITT!

édesburgonya krémleves

cheddar sajtos édesburgonya krémleves

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.