Egy forró, finom krémleves a téli estékre jöhet? :) Egészségesen, édesburgonyából, és persze fehérjedús alternatívával a diétázók örömére!
Egy forró, finom krémleves a téli estékre jöhet? :) Egészségesen, édesburgonyából, és persze fehérjedús alternatívával a diétázók örömére!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Valamiért eddig az volt a fejemben, hogy csak a sütemény az, amit hús nélkül eltudok készíteni, így elfeledkeztem róla mennyi más ételt ehetünk még hús nélkül – pedig itt vannak a krémlevesek. Itt az egyik kedvencem, a finom krémes, cheddar sajtos, édesburgonya-krémleves. Pár hozzávaló és egy aprítógép! Mentőrecept a téli hidegben!
A leves fehérjetartalmát is simán növelhetjük hús nélkül! Például a Peak fehérjeporos levesporral és pici vízzel hozzákeverve! Nagyon finom ehhez a sajtos levespor, de aki szereti a hús-ízt, annak a cheddar sajtos marhahús íz is be fog jönni! Mindezt gyorsan és vega mód!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Tápanyagadatok
Cheddar sajtos, édesburgonya-krémleves
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 326Ebből zsírsavak (kcal) 153
% DV (napi érték)*
Összes zsír 17,5g26%
Szénhidrát 33,5g11%
Fehérje 14g28%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Az édesburgonyával kezdjünk: mossuk, pucoljuk meg. Kockázzuk fel és rakjuk fel, egy kicsit sós vízben főni. A víz mennyisége pont annyi legyen, hogy ellepje.
Erre a vízre még szükségünk lesz! Ne öntsd ki.
A hagymát felszeleteljük, az 1 kanál vajon megpirítjuk , hozzá rakjuk a gerezd fokhagymát.
Amikor úgy érezzük, az édesburgonya eléggé megpuhult, kiszedjük a vízből egy tányérra. A maradék vízbe dobjuk az erőleveskockát. Újra felforraljuk.
Közben a megpirult hagymát, fokhagymát az aprítógépbe rakjuk, egy kevés édesburgonyával, pépesítjük.
Hozzákanalazunk az erőleves léből, majd egy újabb édesburgonya adagot rakunk hozzá ,és tovább pépesítjük. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, még az összes édesburgonyát sikerült pépesítenünk.
A végén az egészet beleöntjük a lábasba, amiben a krumplik főttek. Ekkor öntjük hozzá a tejet. Újra forrásig kevergetjük.
A szeletelt Cheddar sajt háromnegyedét tesszük bele, a többit majd a tálaláskor szórjuk a leves tetejére. Addig főzzük és kevergetjük, míg a sajt felolvad és készen is vagyunk.
Ha Peak levessel növeled a fehérjetartalmát, akkor egy zacskó levest keverj ki 150 ml vízben - mivel sűrű, krémlevest készítünk, így nem indokolt a 250 ml, ami az előírás - és keverd hozzá a krémlevesedhez!
Gyálon lakok a családommal, van egy 2 éves kislányom. Vendéglátással foglalkoztam, a célom egy saját lakás étterem illetve egy kis vidéki szállás üzemeltetése. Szenvedélyem a gasztronómia és minden, ami ezzel együtt jár, ezek közül a food styling és a fotózás a kedvencem. Imádok utazni, új receptekkel kísérletezni. Most jelenleg a diétás étrend és a Vegán ételek elkészítésének elsajátítására fókuszálok. Ember-centrikusnak mondanám magam, hiszen az ételek elkészítésekor nagyon fontos számomra a visszajelzés is. Egyaránt szívesen veszem a pozitív és negatív kritikát, nem riadok vissza tőle, könnyen tanulok belőle!