-+=
Olvasási idő: 2 perc

Biztosan mindenki készített már otthon kókuszgolyót. Tipikusan megúszós és mindig beváló édesség vendégvárásra vagy akár vendégségbe készülve. Én is minden évben elkészítem, most azonban vágytam valami újdonságra. 🙂

Ha te is kicsit uncsinak találod akkor dobd fel egy kis punccsal, dekoratív mázzal és egy egészen új édességet kapsz.
Én még egy kicsit csavartam a dolgon és a kókusz itt nem kívülre hanem belülre került, hogy teljesen összezavarjak mindenkit.

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Nem kell sütni, nem kell főzni, csak összedobni és élvezni az élményt 🙂

Előkészítés 15 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A golyókhoz
A rózsaszín mázhoz
Előkészítés 15 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A golyókhoz
A rózsaszín mázhoz
Elkészítés
  1. A golyókhoz egész egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat és pici golyócskákat formázunk belőle. Ha nem áll össze érdemes hűtőbe tenni amíg picit megköt a zsiradék.
  2. A rózsaszín mázhoz a folyékony hozzávalókat összekeverjük. Ebből kimerünk egy pár evőkanállal és elkeverjük benne az agar-agar-t és pár percig hagyjuk, hogy megpuhuljon.
  3. A fehérjeport hozzátehetjük a folyadék melegítése közben apránként, folyamatosan keverve habverővel vagy shakerben jól összerázzuk az elején és úgy kezdjük forralni.
  4. Pár perc puhulás után hozzátesszük az agar-agar-t is és elkezdjük forralni majd közepes lángon főzzük körülbelül 5 percig. Ezután már csak várnunk kell. Ahogy hűl ez a krémes massza úgy kezd el zselésedni.
  5. Amíg a fenti bevonatra várunk felolvasztjuk a fehércsokit is, ami a másik bevonat lesz. Egy tábla fehércsokit nagyon apróra vágunk és óvatosan gőz fölött elkezdjük olvasztani. Nem várjuk meg míg teljesen elolvad, levesszük hamarabb a gőzről és úgy kevergetjük simára. Természetesen kicsit visszatehetjük ha még nem lett tökéletes. Ez nagyon fontos a fehér csokinál! Sokkal-sokkal érzékenyebb, mint a tejcsoki vagy az étcsoki és pillanatok alatt becsomósodik ha túl meleg éri.
  6. Ezután nincs más dolgunk mint bevonni a kókuszos golyókat a bevonatokkal. Én ezt az egyszerűség kedvéért fogpiszkálóval és egy hungarocell darabbal oldottam meg 🙂

Több finom és fitt recept ITT!

puncsgolyó

proteines puncsgolyó

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.