Biztosan mindenki készített már otthon kókuszgolyót. Tipikusan megúszós és mindig beváló édesség vendégvárásra vagy akár vendégségbe készülve. Én is minden évben elkészítem, most azonban vágytam valami újdonságra. 🙂
Ha te is kicsit uncsinak találod akkor dobd fel egy kis punccsal, dekoratív mázzal és egy egészen új édességet kapsz.
Én még egy kicsit csavartam a dolgon és a kókusz itt nem kívülre hanem belülre került, hogy teljesen összezavarjak mindenkit.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Nem kell sütni, nem kell főzni, csak összedobni és élvezni az élményt 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 80 gramm kókuszreszelék
- 40 gramm kókuszzsír
- 20 gramm kókuszkrém
- 1,5 adag Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Puncstorta 1000g
- pici rumaroma
- ízlés szerint reszelt citrom héja
- 1.5 dl víz
- 1.5 dl tej
- pici céklalé színezéshez
- fél tk agar-agar
- 1 adag Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Puncstorta 1000g
Hozzávalók
A golyókhoz
A rózsaszín mázhoz
|
- A golyókhoz egész egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat és pici golyócskákat formázunk belőle. Ha nem áll össze érdemes hűtőbe tenni amíg picit megköt a zsiradék.
- A rózsaszín mázhoz a folyékony hozzávalókat összekeverjük. Ebből kimerünk egy pár evőkanállal és elkeverjük benne az agar-agar-t és pár percig hagyjuk, hogy megpuhuljon.
- A fehérjeport hozzátehetjük a folyadék melegítése közben apránként, folyamatosan keverve habverővel vagy shakerben jól összerázzuk az elején és úgy kezdjük forralni.
- Pár perc puhulás után hozzátesszük az agar-agar-t is és elkezdjük forralni majd közepes lángon főzzük körülbelül 5 percig. Ezután már csak várnunk kell. Ahogy hűl ez a krémes massza úgy kezd el zselésedni.
- Amíg a fenti bevonatra várunk felolvasztjuk a fehércsokit is, ami a másik bevonat lesz. Egy tábla fehércsokit nagyon apróra vágunk és óvatosan gőz fölött elkezdjük olvasztani. Nem várjuk meg míg teljesen elolvad, levesszük hamarabb a gőzről és úgy kevergetjük simára. Természetesen kicsit visszatehetjük ha még nem lett tökéletes. Ez nagyon fontos a fehér csokinál! Sokkal-sokkal érzékenyebb, mint a tejcsoki vagy az étcsoki és pillanatok alatt becsomósodik ha túl meleg éri.
- Ezután nincs más dolgunk mint bevonni a kókuszos golyókat a bevonatokkal. Én ezt az egyszerűség kedvéért fogpiszkálóval és egy hungarocell darabbal oldottam meg 🙂