-+=
Olvasási idő: 2 perc

Szaloncukor mint főétel? Hát talán az édességimádóknál volt ez eddig 🙂 Most viszont egy kis kreatív, nagyon ünnepi receptet hoztunk, amivel a húsimádó ismerőseket is elkápráztathatod! Ráadásul kettő verzióban – hogy mindenki megtalálja a magának tetszőt!

Aki több karácsonyi FITT receptet szeretne, az ne késlekedjen! Limitált ideig elérhető és ingyenes receptes ebook Tőlünk-Neked IDE KATTINTVA megszerezhető! 🙂

Tápértékek 1 szelet esetén :

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

Sonkás verziónál:

Kcal: 72
Ch: 1.9 g
F:  6.5 g
Zs: 4.1 g

Spenótos verziónál:

Kcal: 64
Ch: 1.7 g
F: 7.3 g
Zs.3 g

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A sonkás-gombás – sajtos verzió :
  • 250 gramm csirkemell
  • 50 gramm feta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál Peak MCT olaj
  • 200 gramm gomba
  • 100 gramm erdei sonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
A spenótos:
  • 250 gramm csirkemell
  • 2 evőkanál Peak MCT olaj
  • 200 gramm cottage cheese
  • 150 gramm bébispenót
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 50 gramm reszelt light sajt
  • só, bors
A tészta
  • 1 csomag Light leveles tészta 1 csomag/rúd/szaloncukor
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A sonkás-gombás – sajtos verzió :
  • 250 gramm csirkemell
  • 50 gramm feta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál Peak MCT olaj
  • 200 gramm gomba
  • 100 gramm erdei sonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
A spenótos:
  • 250 gramm csirkemell
  • 2 evőkanál Peak MCT olaj
  • 200 gramm cottage cheese
  • 150 gramm bébispenót
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 50 gramm reszelt light sajt
  • só, bors
A tészta
  • 1 csomag Light leveles tészta 1 csomag/rúd/szaloncukor
Elkészítés
  1. A sonkás gombás verzió esetén a vöröshagymát pucoljuk és aprítjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk egészen addig, amíg az összes leve elfő.
  2. A sonkát szeleteljük, pirítjuk és hozzáadjuk a megpucolt és felszeletelt gombát is. Addig pirítjuk tovább amíg ennek is elfő a leve. Az elkészült csirkemellel összekeverjük.
  3. A spenótos verziónál a csirkemellet a fenti módon elkészítjük. A spenótot megmossuk és lecsepegtetjük a és olajon megfonnyasszuk, a zúzott fokhagymával együtt . Hozzáöntjük a cottage cheese-t és összefőzzük, majd az elkészült csirkemellel összekeverjük
  4. 1 csomag leveles tésztát kitekerünk és a közepére halmozzuk a tölteléket. A sonkás verziónál teszünk rá felkockázott feta sajtot, a spenótos verziónál reszelt sajtot.
  5. Feltekerjük szaloncukor formára, végeit ellentétesen megtekerjük, bevagdossuk ollóval és felvert tojással megkenjük. 210 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük

Több finom és fitt recept ITT!

karácsonyi főétel

karácsonyi főétel szaloncukor

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!