-+=
Olvasási idő: 2 perc

Életünk folyamán érdemes kipróbálni extrém vagy annak hangzó dolgokat. Én amikor életmódváltásra adtam a fejem pár éve, elhatároztam, hogy nyitottabb leszek új ételek, új alapanyagok iránt. Így lett céklából csokis muffin, vagy isteni kókuszkenyér. Pedig én nem szeretem a céklát. A karfiolt meg pláne.

Cukkini alapú pizzáról már hallottunk, nálam nagy kedvenc. A mostani receptemben pedig egy cékla – karfiol alapút készítettem.

Spoilerezés következik: hatalmas kedvenc lett, még az extra finnyás fiamnál is. 2 nap alatt 2x készítettem el. !!!NINCS CÉKLA VAGY KARFIOL MELLÉKÍZE!!!!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

És persze allergénmentes:

– Gluténmentes
– Laktózmentes
– Cukormentes

Ha nem vagy érzékeny akkor az alapanyagokat nyugodtan cseréld hagyományosra. 🙂

Tápanyagadatok
Nagyon meredek! Céklapizza - az abszolút diétás!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 174 Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8g 12%
Szénhidrát 12g 4%
Fehérje 12g 24%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
A feltét
  • 60 gramm laktózmentes krémsajt
  • 125 gramm laktózmentes joghurt
  • 100 gramm csirkemellsonka
  • ízlés szerint pizzafűszerek
  • 70 gramm laktózmentes sajt reszelve
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
A feltét
  • 60 gramm laktózmentes krémsajt
  • 125 gramm laktózmentes joghurt
  • 100 gramm csirkemellsonka
  • ízlés szerint pizzafűszerek
  • 70 gramm laktózmentes sajt reszelve
Elkészítés
  1. Ha nem előfőzött és csomagolt céklával dolgozunk, akkor pucoljuk meg, főzzük puhára és pürésítsük aprítógépben. A cékla pürére 3 fordulóban tegyünk 3 réteg papír kéztörlőt és itassuk fel a nedvességet.
  2. A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg és ezt is aprítógépben futtassuk át. Ha rizsszem vagy apróbb, akkor jó!
  3. Ezután egy tálban keverjük a karfiollal, a tojásokkal, sóval, borssal, darált zabpehellyel vagy a Vegan protein porral.
  4. A pizza formát olajozzunk és egyengessük bele a masszát
  5. 180 fok légkeveréssel vagy 200 fok sima sütéssel 20 percet süssük.
  6. Közben a krémsajtot keverjük el a tejföllel, fűszerezzük és a kisült pizzára kenjük. Tegyük rá a sonkát vagy a tetszés szerinti feltétet, sajtot és pirulásig süssük tovább.
  7. Nálam ez +10 perc volt.

Még diétásabb sajtkrém ITT!

karfiolpizza

diétás karfiolpizza

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!