-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nyakunkon a húsvét és szerettem volna egy olyan receptet létrehozni, amely… cuki, nagyon cuki, de egyáltalán nem cukros. 🙂

Lehetőleg legyen benne vagy rajta protein és kapcsolódjon az ünnephez. Fontos volt még, hogy a gyerekeket is megmosolyogtassa. Úgy érzem, sikerült. Gyere, tarts velem és készítsd el a saját kis húsvéti állatka parkod 🙂

És persze a csokitojás is van ám – egészséges formában! Cukormentes, fehérjés – durvááán finom!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Ha Húsvétkor szeretnéd a Párod, családod vagy csak magad valami EGGxtrával meglepni… akkor jól figyelj! Idén Húsvétkor valami mást hoz a nyúl… Whitella fehércsoki krémmel töltött csokitojásokat!

Tápanyagadatok
Pudingos báránykák
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 281 Ebből zsírsavak (kcal) 108
% DV (napi érték)*
Összes zsír 12g 18%
Szénhidrát 34g 11%
Fehérje 7g 14%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A bárány testhez:)
  • 300 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 40 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
  • 150 gramm light vaj
  • 150 ml te
  • 1 db (bio) citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
A bárány töltelékhez:)
  • 1 csomag cukormentes csokis puding
  • 250 ml tej
  • édesítő (ízlés szerint eltérő)
A bárány fej és bunda
  • 6 db tojás formájú csoki (ez lesz a fej)
  • 12 db dekor szem ( hipermarketekben kapható)
  • 6 evőkanál Peak Slim Dark Choco Cream
  • pillecukrok
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A bárány testhez:)
  • 300 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 40 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
  • 150 gramm light vaj
  • 150 ml te
  • 1 db (bio) citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
A bárány töltelékhez:)
  • 1 csomag cukormentes csokis puding
  • 250 ml tej
  • édesítő (ízlés szerint eltérő)
A bárány fej és bunda
  • 6 db tojás formájú csoki (ez lesz a fej)
  • 12 db dekor szem ( hipermarketekben kapható)
  • 6 evőkanál Peak Slim Dark Choco Cream
  • pillecukrok
Elkészítés
  1. A vajat az édesítővel habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd sorban a lisztet, sütőport és a citrom héját
  2. A pudingot annak leírása szerint elkészítjük, de persze édesítővel.
  3. Papír muffin formákba vagy szilikonos formába kanalazzuk a tészta felét, ráhalmozunk 1-1 kanál pudingot, majd befedjük újabb adag tésztával
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 20-30 percet sütjük
  5. Ha kisültek és kihűltek a muffinok, akkor a csoki bonbonok alját meleg vizes ujjal megolvasszuk és a muffinok szélére ragasszuk.
  6. Megkenjük csoki krémmel, beborítjuk a mini pillecukrokkal, úgy, hogy a csoki krémbe nyomkodjuk őket.
  7. Minden egyes elkészült báránykát rögtön hűtőbe teszünk, nehogy leessen a fejük 🙂

Több húsvéti recept ITT!

húsvéti muffin

húsvéti bárányos muffin

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.