-+=
Olvasási idő: 2 perc

Lassan itt a húsvét, sok-sok őrizendő hagyománnyal!

Amikor testvéreimmel kicsik voltunk, húsvét vasárnap reggelén, elvittek a szüleink kirándulni az erdőbe, és azt játszottuk, hogy mi is tudunk tojást tojni, mint a húsvéti nyúl! Gyakran leguggoltunk az út szélére, vagy a fák gyökerei által kialakított kis üregek fölé (igazából bárhova, ahol úgy éreztük potenciális nyulak lehetünk), és erősen koncentráltunk, hogy valamilyen édesség kerüljön a fészekbe.

És lám! Amikor felálltunk, és izgatottan megnéztük, hogy sikerült-e a produkció, ott csillogott színes csomagolásában egy-egy kedvenc falatunk! Micsoda csoda, és öröm volt akkor! Imádtam ezeket a túrákat! 🙂

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

És, hogy hogy jutott ez most hirtelen eszembe? A kekszről! Hisz ha van húsvéti sütemény kiszúród, máris ünnepivé tudod tenni ezt az aktív mozgás utáni, energiapótló csoda falatot! Menjetek kirándulni, keressetek tojásokat a kertben (fejvesztve rohanva, hisz ilyenkor mindig verseny van, hogy ki talál többet), és ha kész vagytok, bent a meleg szobában töltsétek fel magatokat egy jó forró teával, és ezzel a kis harapnivalóval!

> Peak-tipp! Ha már Húsvét… Ha a locsolóknak minőségi, mennyei finom meglepit szeretnél adni, akkor a keksz mellé lepd meg őket a sós-mogyorós, nagyon krémes cukormentes bonbonunkkal, a Salty Nut-al!

Tápanyagadatok
Peak-sztáciás keksz Húsvétra!
Mennyiség egy adagban (100g)
Energia (kcal) 355 Ebből zsírsavak (kcal) 153
% DV (napi érték)*
Összes zsír 17g 26%
Szénhidrát 41g 14%
Fehérje 12g 24%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10-15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Tetejére
Előkészítés 10-15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Tetejére
Elkészítés
  1. Morzsoljuk össze a zsiradékokat a liszttel, és adjuk hozzá a többi tészta alapanyagot, dolgozzuk jól össze. Tegyük egy órára a hűtőbe.
  2. Nyújtódeszkánk felületét lisztezzük be, és nyújtsuk ki rajta a tésztánkat 2-3 mm vastagságúra, majd a kedvenc kiszúróinkkal szaggassuk ki a formákat, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre őket (kb 10 perc). Hűtsük ki.
  4. A csokit két kanál pisztáciavajjal olvasszuk fel gőz fölött, majd kenjük rá a kihűlt sütik tetejére. Amíg folyós a csoki, szórjuk meg durvára aprított mandulával, pisztáciával, esetleg kókuszreszelékkel, narancshéjjal. Vagy azzal, amit éppen találunk otthon! 🙂

Több pisztáciavajas recept ITT!

pisztáciás keksz

pisztáciás keksz Húsvétra

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!