Lassan itt a húsvét, sok-sok őrizendő hagyománnyal!
Amikor testvéreimmel kicsik voltunk, húsvét vasárnap reggelén, elvittek a szüleink kirándulni az erdőbe, és azt játszottuk, hogy mi is tudunk tojást tojni, mint a húsvéti nyúl! Gyakran leguggoltunk az út szélére, vagy a fák gyökerei által kialakított kis üregek fölé (igazából bárhova, ahol úgy éreztük potenciális nyulak lehetünk), és erősen koncentráltunk, hogy valamilyen édesség kerüljön a fészekbe.
És lám! Amikor felálltunk, és izgatottan megnéztük, hogy sikerült-e a produkció, ott csillogott színes csomagolásában egy-egy kedvenc falatunk! Micsoda csoda, és öröm volt akkor! Imádtam ezeket a túrákat! 🙂
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
És, hogy hogy jutott ez most hirtelen eszembe? A kekszről! Hisz ha van húsvéti sütemény kiszúród, máris ünnepivé tudod tenni ezt az aktív mozgás utáni, energiapótló csoda falatot! Menjetek kirándulni, keressetek tojásokat a kertben (fejvesztve rohanva, hisz ilyenkor mindig verseny van, hogy ki talál többet), és ha kész vagytok, bent a meleg szobában töltsétek fel magatokat egy jó forró teával, és ezzel a kis harapnivalóval!
> Peak-tipp! Ha már Húsvét… Ha a locsolóknak minőségi, mennyei finom meglepit szeretnél adni, akkor a keksz mellé lepd meg őket a sós-mogyorós, nagyon krémes cukormentes bonbonunkkal, a Salty Nut-al!
Előkészítés | 10-15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 25 dkg liszt (diétának megfelelő)
- 2 dkg holland kakaópor
- 100 gramm Peak Pistachio 100% pisztáciavaj
- 100 gramm light vaj
- 1 db tojás
- 30 gramm Peak Delicious Whey fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- 10 dkg Dia-Wellness édesítőszer 1:1
- 2 evőkanál rum
- 50 gramm cukormentes étcsokoládé
- 2 evőkanál Peak Pistachio 100% pisztáciavaj
- ízlés szerint kókuszreszelék, aprított magok...
Hozzávalók
Tetejére
|
- Morzsoljuk össze a zsiradékokat a liszttel, és adjuk hozzá a többi tészta alapanyagot, dolgozzuk jól össze. Tegyük egy órára a hűtőbe.
- Nyújtódeszkánk felületét lisztezzük be, és nyújtsuk ki rajta a tésztánkat 2-3 mm vastagságúra, majd a kedvenc kiszúróinkkal szaggassuk ki a formákat, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre őket (kb 10 perc). Hűtsük ki.
- A csokit két kanál pisztáciavajjal olvasszuk fel gőz fölött, majd kenjük rá a kihűlt sütik tetejére. Amíg folyós a csoki, szórjuk meg durvára aprított mandulával, pisztáciával, esetleg kókuszreszelékkel, narancshéjjal. Vagy azzal, amit éppen találunk otthon! 🙂