-+=
Olvasási idő: 2 perc

Hehe, épp extraerősen gondolkodtam, hogy milyen nevet adjak a péksütinek, amikor rájöttem, hogy ez a fahéjas csiga nagyon LASSÚ csiga: ugyanis tele van vércukrot nem bolygató, lassú felszívódású szénhidrátokkal 🙂 Szóval maradtam ennél az egyszerű elnevezésnél, és nekiálltam gyúrni. Mármint a tésztát 🙂

A végeredmény: hideg májusi nap, begyújtott kályha, fahéjas sütemény illat, tiszta karácsony! (Másnap meglepődve láttam, hogy esett a hó Kékestetőn.) 

Még egy dolog, amiért lassú a csigusz!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

De a fahéj nem csak arra képes, hogy ünnepbe öltöztesse a lelkünket, de szervezetünkre is jótékonyan hat, fogyasszuk hát egész évben nyugodtan! Sok tanulmány készült a fahéj vércukorszint-szabályozó hatásával kapcsolatban: ha például magas szénhidráttartalmú ételbe fahéjat teszünk, azzal segíthetünk “kiegyensúlyozni” azokat a hatásokat, melyeket a cukros étel okoz a szervezetünkben.

Vagyis, ha a szénhidrátdús (fehérlisztes, cukoros, fehér rizses, stb) ételt fahéjjal együtt esszük, nem fog megemelkedni olyan hirtelen a vércukorszintünk, így hirtelen csökkenni sem fog. És pont ez kell a diétázóknak, hisz ahogy a lassú felszívódású fehérje, úgy a fahéj is csökkenti az éhségérzetet. Úgyhogy ezzel a recepttel kívánok sanyargatásmentes, boldog diétázást! 🙂

A tápértékek 100 gramm csigócára vonatkoznak!

Tápanyagadatok
Fahéjas Peak csigák, akik tényleg lassúak! De miért is?
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 263 Ebből zsírsavak (kcal) 171
% DV (napi érték)*
Összes zsír 19g 29%
Szénhidrát 16g 5%
Fehérje 6g 12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 2 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 2 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az élesztőt 6 evőkanál langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, fehérjeport, sót, 3 kanál édesítőszert, fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót tálba szitáljuk.
  3. Belemorzsolunk 30 dkg margarint.
  4. Közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük az élesztős folyadékot meg a növényi tejet. Jól összekeverjük.
  5. Beleütjük a tojást és kemény tésztává gyúrjuk. Tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen, 1 ½ órát kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát lisztezett deszkára áttesszük és átgyúrjuk, majd kettéosztjuk. Az egyik felet lisztezett deszkán kb. 25x38 cm-es téglalappá kinyújtjuk.
  7. Rámorzsoljuk a maradék margarin felét és megszórjuk a barnacukor, a mazsola és a kandírozott citromhéj felével.
  8. A tésztát a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, és a tekercset 10 egyenlő szeletre vágjuk, majd a csigákat sütőlemezre, egymástól 1 cm távolságra fektetjük.
  9. A maradék hozzávalókkal ugyanígy járunk el, végül tiszta ruhával letakarjuk és további fél órát kelesztjük.
  10. Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük.
  11. A maradék édesítőszert 2 evőkanál növényi tejben kikeverjük és még melegen a fahéjas csigákra kenjük.

Diétás zabos sütik MÉG ITT!

fahéjas csiga

diétás fahéjas csiga

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!