Mootellával töltött, virágos, vidám süti gyerkeknek, gyerek napra, szülinapra.... vagy csak ha épp megérdemli!
Mootellával töltött, virágos, vidám süti gyerkeknek, gyerek napra, szülinapra.... vagy csak ha épp megérdemli!
-+=
Olvasási idő:2perc
Kevés munkával szuper süti, nos ez egy ilyen recept! 🙂 Amíg kel a tészta, összekészíthetjük a gyereknapi piknikhez való plédeket, labdákat, evőeszközöket, és elkészíthetjük a többi harapnivaló szendvicset is. Végül nem kell semmi mással sem törődni, csak a dekoratív, kézzel tépős süteményünk után sóvárgó járókelőkkel: nehogy elhappolják a gyerekeink elől! 🙂
Tápanyagadatok
Mootella szirmok: süti a virágos jókedvhez gyereknapon!
Mennyiség egy adagban (100g)
Energia (kcal) 315Ebből zsírsavak (kcal) 99
% DV (napi érték)*
Összes zsír 11g17%
Szénhidrát 33g11%
Fehérje 9g18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!
AMootella kivételével öntsünk minden alapanyagot egy tálba, majd dagasszuk ruganyos tésztává. Fedjük le, pihentessük 20 percig, majd gyúrjuk át újra, kb 1 percen keresztül. Olajjal kenjük le a tészta felületét, meggátolva ezzel a tészta kérgesedését. Kelesszük további 1 ½ - 2 órán át.
Ha megkelt a tészta, nyomkodjuk ki belőle a levegőt az öklünkkel, és szedjük szét 4 egyenlő részre. Nyújtsuk ki mindegyiket nagyjából egy kézfejnyi körré, és a továbbiakban dolgozzunk zsírpapíron, hogy könnyebb legyen mozgatni a süteményt.
Kenjünk meg 3 korongot a Mootella krémmel. Rétegezzük egymásra a tésztákat, végül a kenetlen negyediket tegyük legfelülre.
Fogjuk meg a Mootellás doboz kupakját, és enyhén nyomjuk bele a felső korong közepébe. Ez lesz a kialakítandó cikkek belső határvonala.
Késsel vágjuk 8 egyenlő cikkelyre a tésztát, de csak a kupakkal létrehozott határvonalig. Ezek a körcikkek lesznek a szirmok.
Mindegyik körcikket vágjuk félbe, de a vágás vége most legyen a kör középpontja és a kupakkal jelölt kör között (tehát hosszabb legyen valamennyivel a vágás, mint maga a cikk szélei).
Fogjuk meg a félbevágott cikk mindkét felét egy-egy kezünkkel, majd kifelé forgassunk rajtuk kétszer, végül csipkedjük össze a két megcsavart tészta darabot, hogy eggyé váljanak, és kicsit gyömöszöljük a kialakított szirom alá ezt a kicsúcsosodott élt, hogy szép kerek vége legyen a sziromnak.
A csavarásnál látható rétegeket húzzuk szét egy kicsit, hogy még látványosabb sütit süssünk.
Ha mindegyik cikkből kész a szirom, fogjuk meg zsírpapírostul a sütit, rakjuk tortaformába (vagy sütőbe rakható vasserpenyőbe, kinek mi van otthon), és pihentessük további 45-60 percig.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, kenjük le a tészta tetejét tojással, rakjuk a sütőbe kb 20 percre, és amikor már ínycsiklandozó barnává sült a teteje, kész is!
Szilágyi-Nagy Zsuzsa vagyok, végzettségemet tekintve mechatronikai mérnök, illetve alternatív mozgás- és masszázsterapeuta. Tudom, tudom… kicsit meghökkentő kombináció, de én már csak ilyen furcsa jószág vagyok :) Jelenleg kreatív és – remélem mások számára is – érték teremtő projektek százait futtatom egyszerre: imádok újat tanulni és a kvázi semmiből teremteni. Bízom benne, hogy kutatásaimnak és kísérletezéseimnek eredményei Számodra is hasznosak lesznek majd! :)