-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ismerős a mondás, hogy reggelire nem a legjobb cukros fehér lisztes édes pékárut fogyasztani az inzulinszint ingadozása miatt. Nos ez teljesen rendben van és tényleg valami értékesebb reggelit kell fogyasztani.

NA deeee, mi van akkor, ha valami édesre vágyunk és unjuk a megszokott zabkását, turmixokat reggelire?! Hoztam most nektek egy olyan receptet ami amellett hogy glutén és cukormentes, nagyon magas a fehérjetartalma és jó minőségű szénhidrátot tartalmaz.

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

Mit értek az alatt hogy jó minőségű? A receptben zabpehely lisztet használok, ami azért jobb választás mint a búza, mert magasabb a rost tartalma, jobb a glikémiás indexe, azaz nem okoz olyan mértékű inzulin ingadozást.

És persze mivel diókrém függő vagyok, így egyértelmű, hogy ez a brutálfinom Peak cukormentes diókrém nyakig benne van a sütiben!!! 🙂
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 15 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A csigához
A töltelék
A kenéshez
  • 1 db tojásfehérje
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 15 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A csigához
A töltelék
A kenéshez
  • 1 db tojásfehérje
Elkészítés
  1. A tészta összetevőit össze keverjük, úgy hogy a vizet folyamatosan adagoljuk attól függően mennyit vesz fel.
  2. 15 percre meleg helyre tesszük, hogy a rost felszívja a nedvességet.
  3. Ezután lisztes felületen kinyújtjuk, majd megkenjük Peak dió krémmel majd megszórjuk fahéjjal - aztán eritrittel - majd újból fahéjjal.
  4. Szépen feltekerjük, ezután felvágjuk karikákra, majd tojásfehérjével megkenjük.
  5. 180 fokon alsó - felső sütésen 40 percig sütjük.
  6. A mázhoz keverj mindent össze, és csurgasd a csigára!

Több diókrémes recept ITT!

fahéjas csiga

fahéjas csiga diétásan

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!