-+=
Olvasási idő: 2 perc

A minap az egyik nagyobb áruházláncban nézelődve megláttam a light fetasajtot. Egy adag  értékei (30 g): 56 kcal, 3 g zsír. Ennek úgy megörültem, hogy sütöttem is gyorsan vele egy régi receptet, amit még kiskamasz koromban kóstoltam egy Magyarországon élő görög családnál.

Hozzávalók kb. 50-60 pici falatkához

  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt/ teljes kiőrlésű tönköly liszt + nyújtáshoz
  • 2 dkg élesztő
  • 2 csapott teáskanálnyi kókuszzsír vagy MCT olaj
  • kellemes sült husis ízt ad
  • 20 g útifű maghéj
  • 2 tojás (felverve)
  • 1 csapott kávéskanálnyi sütőpor
  • 25 dkg túró
  • 1 evőkanálnyi sörélesztőpehely
  • +só, víz, annyi cukor amennyit az élesztő felvesz
  • töltelék: 100-120 g pici kockákra vágott light feta

Elkészítés:

1. Futtassuk fel az élesztőt a cukorral kb. 1-1,5 dl langyos vízben

2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.

3. Keverjük el a tojásokat, az MCT olajat a felfuttatott élesztőben.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

4. Dolgozzuk össze a tésztát! Ha kell, adjunk még hozzá plusz vizet is.

5. Hagyjuk pihenni kb. 30-60 percet meleg helyen.

6. Vegyük ki és nyújtsunk belőle 1 ujjnyi vastag lapot.

7. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra

8. Vágjunk kb. 1,5/2 cm oldalú négyzeteket a tésztából

9. Töltsük meg a tésztanégyzeteket, úgy, hogy a közepét enyhén benyomjuk és a pici kockákra vágott fetára a mélyedésbe rakjuk, majd a széleit óvatosan rányomjuk

10. Tepsibe rakva 175 °C-n kb. 30 perc alatt arany barnára sül.

Tipp: ha még ízletesebbet szeretnénk, nyugodtan fűszerezhetjük a tésztát (pl. oreganóval, vagy görög fűszerkeverékkel), vagy tehetünk a feta mellé más tölteléket is (picire vágott aszalt paradicsom, olajbogyó, egy-két csepp pesto).

Jó étvágyat!


feta sajt

feta sajtos falatkák

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!