A nyár végéhez közeledvén érik és kínálgatja magát az ízletes körte. Én is szeretem a körtét, de nálunk a férjem az igazi körteimádó! Ilyenkor sokféle körtés süti lát „pocakvilágot”. Persze az elkészítéskor odafigyelek a hozzávalókra, most egy nagyon könnyű, gyorsan elkészülő finomságot hoztam. Nálunk nagy kedvenc!
Csokis süti
Hozzávalók:
- 4 nagyobb puha körte
- 12 dkg liszt (most zablisztet használtam, de tönkölybúza liszttel is működik)
- ízlés szerint édesítő
- 2 evőkanál dupla csokis proteinpor
- 1 evőkanál kakaó
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg kókuszolaj
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 2 tojás
Körtés csokis süti
A körtéket hámozd meg, távolítsd el a magházat. Szeleteld fel, de ne túl vékonyra és rendezd el egy kb. 26 cm átmérőjű formában (kapcsos forma nem alkalmas, mert a gyümölcs leve kifolyhat belőle).
A többi hozzávalót alaposan dolgozd össze, majd kend a körtére. Ha a massza nagyon sűrű lesz, hígíthatod pici tejes-csokis turmix-szal.
200 fokon kb. 20 percig hagyd sülni alsó rácson. Fontos, hogy ne süljön túl sokáig, mert kiszárad. Nem morzsás, piskótaszerű, inkább krémes, olyan állagot kell kapnod, mint a brownie esetében.
Ha készre sült, hagyd jól kihűlni, majd egy határozott, de ügyes mozdulattal borítsd ki a formából. Fontos, hogy lehűljön, mert így nem fog szétszakadni a „kiborításkor”.
Nagyon fincsi, jó étvágyat!