A lekvárral összeragasztott csillagok, virágok, szívecskék sokunk kedvenc süteményei közé tartoznak. Az eredeti süti omlós tésztája a sok zsiradék miatt nem éppen diétás, de létezik túróval felturbózott verziója is. Ez máris jobban hangzik, a lisztet pedig ki lehet váltani részben egészségesebb alternatívákkal, részben fehérjeporral.
Karácsonyi linzer
- 50 g teljes kiőrlésű zabliszt
- 50 g mandulaliszt
- 50 g vaníliás fehérjepor (kevert, vagy kazein)
- 50 g eritrit
- 40 g kókuszzsír
- 150 g zsírszegény túró
- 1 tojásságája
- rum aroma, citromlé
Töltelék: cukormentes lekvár
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Karácsonyi linzer recept
Elkészítés:
Keverd össze a liszteket, fehérjeport, édesítőt, majd add hozzá a kókuszzsírt, túrót és tojássárgáját. Kezdd el összegyúrni a tésztát. A túrót érdemes részletekben hozzáadni, mert ha túl sok lesz, túl lágy maradhat a tészta. Ha túl kemény a tésztánk, nem akar összeállni némi rumaromával és/vagy citromlével lehet rajta segíteni – sőt ez az ízeket is javítja. Ha elkészült a tészta, nyújtsd ki (ha nagyon lágy, hűtőben pihentesd előtte és lisztezd be a nyújtólapot), majd szaggass belőle tetszőleges formákat. A lényeg, hogy legyen ugyanannyi lyukas korongod is, mint amennyi “teljes”. 180 °C-os sütőben vastagságtól függően kb. 10 perc alatt elkészülnek. Amint picit barnulni kezdenek, vedd ki a tepsit a sütőből, mert könnyen megégnek. Ha kihűltek a tallérok, ragaszd őket össze cukormentes lekvárral.