-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ehhez a sütihez az ihletet egy eredetileg kekszes-diós süti adta. Nagyon egyszerű elkészíteni – jó, a formákkal kell egy kicsit babrálni, de nem sokat – mégis nagyon látványos és finom. Az összetevőket én zabra, kókuszlisztre, jó sok fehérjére cseréltem. Némi egészséges zsiradékra és minimális mézre azért szükségem volt a jó állag és a még finomabb ízek eléréséhez, de szerintem karácsonykor ez belefér. 🙂

Sütés nélküli süti

Processed with MoldivHozzávalók a külső réteghez:

  • 100 g fehérjepor (kevert, vagy kazein, vaníliás, vagy csokis)
  • 50 g darált dió
  • 50 g dióliszt (ha nincs,, pl. mandulaliszt, vagy zabpehelyliszt is jó, vagy több zabkorpa és kókuszliszt)
  • 25 g zabkorpa
  • 25 g kókuszliszt
  • 50 g eritrit, vagy más édesítő ízlés szerint
  • 30 g kókuszzsír
  • 10 g méz
  • mézeskalács fűszerkeverék, vagy fahéj
  • szükség szerint kevés víz

Hozzávalók a gesztenyés krémhez:

  • 150 g natúr, vagy édesítős gesztenyemassza
  • 30 g fehérjepor (nálam tejszínes süti ízű kazein)
  • ízlés szerint édesítő, rum aroma
  • szükség esetén kevés víz

Forgatáshoz szükséged lesz még egy kevés vízre + 10 g kókuszreszelékre

Sütés nélküli karácsonyi süti

Elkészítés:

Peak Black Friday! 33% OFF + Ajándék Szaloncukor a rendelésedhez! És még sokféle más Karácsonyi kedvezmény! Tárazz be!

Októberi kampány – Shop akció

A külső, diós-zabos réteghez keverj össze minden összetevőt és apránként adagolj hozzá annyi folyadékot, hogy jól kezelhető, gyúrható massza legyen. Fontos, hogy ne legyen ragacsos, de szét se essen.

A gesztenyés krémhez turmixold össze a gesztenyemasszát fehérjeporral, szintén csak kevés folyadékkal, rum aromával és ízlés szerint édesítővel. Fontos, hogy ez a massza se legyen folyós, leginkább a gesztenyemassza eredeti állagára hasonlítson.

Most jön a trükk: fogj egy citromfacsarót, a belsejét béleld ki fóliával: ez fogja adni a csúcsos formát. Ide kell belenyomkodnod a diós tésztát úgy, hogy belül üreges maradjon. Érdemes nedves kézzel dolgozni. Az üregbe kanalazz gesztenyemasszát. Ha megvan, a fólia segítségével könnyen kijön a formából a süti. Ezt ismételd meg míg el nem fogy valamelyik masszád. Nekem a gesztenyés fogyott el először, a másikból maradt még annyi, hogy be tudtam vele fedni a sütik alját is. Ez persze kihagyható lépés.

Ha elkészültek a csúcsok, picit nedvesítsd be, majd hempergesd meg őket egy kis kókuszreszelékben.

Tipp:
A gesztenyés masszába gyümölcs, pl. meggy is kerülhet, a külső, diós tésztába pedig kakaópor.
A kész csúcsokat le lehet fagyasztani, így nem kell az elkészítésükkel az ünnepek előtti 1- 2 napban kapkodnod.

A teljes adag tápanyagtartalma kerekítve: 1800 kcal, 140 g fehérje, 100 g szénhidrát és 80 g zsír. Kb. 12-15 db jön ki, a forma méretétől függően. Nekem 13 lett és nagyok!

Jó főzőcskézést az ünnepekre!

Processed with Moldiv

Süss diétás, cukor és fehérlisztmentes, fehérjés bejglit Velünk. Most NEM hízunk meg Karácsonykor, mégis finomakat eszünk. Legyen a Tiéd a recept!