Egy sütés nélküli, elég egyszerűen és gyorsan elkészíthető sajt- (vagy inkább túró?) torta receptjét hoztam.
Az alapján csokis cukormentes keksz jelenti, míg a krém tele van fehérjével: a sajttorták általában mascarponéból készülnek, amiből még a light verzió is elég zsíros, ezért én sovány krémtúróval kevertem, valamint finom sztracsatellás proteinporral. A csokis-vaníliás ízvilághoz nagyon jól illik a narancs, amitől ráadásul télies, karácsonyias is lett a süti.
A tortát egy 20 cm formában készítettem!
Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 100 gramm cukormentes csokis keksz
- 50 gramm kókuszolaj
- 250 gramm zsírszegény krémtúró
- 150 gramm light mascarpone
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Sztracsatella fagyi 1000g
- 1 db narancs leve
- 2 tk konjak liszt vagy zselatin
- narancs szeletkék
- étcsoki forgács
- áfonya
- dekorcukor
Hozzávalók
Az alja
A teteje
Díszítés
|
- A kekszet törd morzsává, majd olvadt kókuszzsírral összedolgozva nyomkodd a tortaforma aljába.
- Amíg elkészíted a krémet, tedd a hűtőbe, hogy kicsit jobban összeálljon.
- A narancsot vágd félbe, majd vágj le belőle két karikát, ami majd a díszítéshez kell. A többinek facsard ki a levét.
- A krém a következőképp készül: a túrót, a fehérjeport, a mascarponét és a konjac lisztet alaposan keverd össze a narancs levével. Ha zselatint használsz (eredetileg én is azt akartam, de kiderült, hogy nincs otthon :o), akkor először azt kell feloldanod egy kevéske forró vízben, picit hagyni hűlni, majd összekeverni a többi hozzávalóval.
- Végül kend a krémet a kekszes alapra és tedd be a hűtőbe pár órára, hogy összeálljon a torta.
- Ha elkészült, vedd ki a formából és díszítsd a tetejét narancs darabkákkal, étcsoki forgáccsal, áfonyával és kék dekorcukorral.