-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy sütés nélküli, elég egyszerűen és gyorsan elkészíthető sajt- (vagy inkább túró?) torta receptjét hoztam.

Az alapján csokis cukormentes keksz jelenti, míg a krém tele van fehérjével: a sajttorták általában mascarponéból készülnek, amiből még a light verzió is elég zsíros, ezért én sovány krémtúróval kevertem, valamint finom sztracsatellás proteinporral. A csokis-vaníliás ízvilághoz nagyon jól illik a narancs, amitől ráadásul télies, karácsonyias is lett a süti.

A tortát egy 20 cm formában készítettem!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tápanyagadatok
Narancsos-sztracsatellás proteines sajttorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 208 Ebből zsírsavak (kcal) 117
% DV (napi érték)*
Összes zsír 13,3g 20%
Szénhidrát 12,9g 4%
Fehérje 9,8g 18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
  • 100 gramm cukormentes csokis keksz
  • 50 gramm kókuszolaj
A teteje
Díszítés
  • narancs szeletkék
  • étcsoki forgács
  • áfonya
  • dekorcukor
Előkészítés 15 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
  • 100 gramm cukormentes csokis keksz
  • 50 gramm kókuszolaj
A teteje
Díszítés
  • narancs szeletkék
  • étcsoki forgács
  • áfonya
  • dekorcukor
Elkészítés
  1. A kekszet törd morzsává, majd olvadt kókuszzsírral összedolgozva nyomkodd a tortaforma aljába.
  2. Amíg elkészíted a krémet, tedd a hűtőbe, hogy kicsit jobban összeálljon.
  3. A narancsot vágd félbe, majd vágj le belőle két karikát, ami majd a díszítéshez kell. A többinek facsard ki a levét.
  4. A krém a következőképp készül: a túrót, a fehérjeport, a mascarponét és a konjac lisztet alaposan keverd össze a narancs levével. Ha zselatint használsz (eredetileg én is azt akartam, de kiderült, hogy nincs otthon :o), akkor először azt kell feloldanod egy kevéske forró vízben, picit hagyni hűlni, majd összekeverni a többi hozzávalóval.
  5. Végül kend a krémet a kekszes alapra és tedd be a hűtőbe pár órára, hogy összeálljon a torta.
  6. Ha elkészült, vedd ki a formából és díszítsd a tetejét narancs darabkákkal, étcsoki forgáccsal, áfonyával és kék dekorcukorral.

Több sztracsis recept ITT!

proteines sajttorta

sztracsatellás proteines sajttorta

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.