-+=
Olvasási idő: 2 perc

Új népi megfigyelésem lett! 🙂 Minél hidegebb az idő, nálunk annál krémesebb a süti! 

Végülis vannak dolgok, amiket öröm fekete-fehéren látni... mint mondjuk ez a tiramisu süti. A süti több apró apropó szüleménye:

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

  • kényeztető falatka a párodnak, amiért limitált mennyiségű és hangerejű káromkodással szerelte össze az ikea-s bútorod 🙂
  • megérkezett az új Slim Secret fincsi fehérjeporom – Sztracsatellás ízben, csoki darabokkal… aminek az életét máris továbbgondoltam, hiszen sokkal több van benne, mint hogy csak a kulacsba kerüljön…

Diétában is fogyaszd bátran ezt a tiramisut, hiszen a gáááz babapiskóta helyett incsi-fincsi zabos-fehérjés piskóta került bele – amit a kissé zsíros (igen, még a light is az…) mascarpone mellett krémtúróval és plusz fehérje porral javítottunk. Szerintem bele sem lehet kötni! Egy szeletke még este is lecsúszhat, másnap mintha mi sem történt volna 🙂

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A torta tésztához
A krémhez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A torta tésztához
A krémhez
Elkészítés
  1. Válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.
  2. A tojások sárgájához keverd hozzá az eritritet. Itt mehet bele a tömény (és nem meleg!!) kávé.
  3. A zabpehelylisztbe keverd el fehérjeport.
  4. Verd fel a tojások habját, majd a felvert fehérjéhez add hozzá a sárgás cuccost, óvatosan adagolva! (Robotgéppel a leglassúbb fokozaton).
  5. Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztes szekciót is. Mindent egybeforgatunk, vigyázva a habra.
  6. Végül tepsibe vagy tortaformába öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük.
  7. Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet, ami már mérföldekkel egyszerűbb: minden hozzávalót egybekeverünk és ízesítünk.
  8. A kisült-hűlt piskótát lapokra vágjuk és a lapokat még átkenjük kávéval.
  9. A lapok közé retégezzük a krémet, majd a tetejét is szépen körbekenjük - megszórva plusz étcsokival. (Az egész krémbe tegyél étcsoki darabokat, de a tetején plusz dekorként nagyon mutatós lesz!)

Még több fehérjés recept ITT!

Sztracsatellás tiramisu

Sztracsatellás tiramisu slim fehérje porral

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.