-+=
Olvasási idő: 2 perc

Itt van lassan a nyár és már a tavasz végét húzzuk, ami valljuk be szinte nem is volt. És ha nyár, nyomás ki a szabadba egy jó sétára, egy jó kis futásra, egy családi piknikre… de mindegy, hogy miért, csak legyünk kint. És ugye milyen szép ilyenkor a természet? A reggel is olyan szép, ahogy a pára megcsillan a füvön, a növényeken.

Ez ihlette a mostani különleges tortát is, ráadásul sok-sok fehérjével.

Miért különleges ez a túrótorta?

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

  • egyfelől azért mert SÓS!!! Az édes ízekre gyakran becsömörlünk, így mekkora felüdülés, egy teljesen más ízvilág – pláne ha az ember nem kimondottan az a nutellát-fagyival-kürtöskalácsban imádó édesszájú típus
  • igazi protein bomba! Nemcsak a túró-tömkeleg miatt olyan mint egy nagyra nőtt körözött 🙂 – hanem a Peak Vega fehérjepora is a tésztába landolt! Igen, a növényi fehérjék a LEGJOBBAK!!! a sütéshez, hiszen a liszt szekció jelentős részét kiváltják – így még jobb tápértéket kölcsönözve a receptednek!
  • mert nagyon nagyon NAGYON dekoratív. Itt a gyereknap, kiskölköknek vicces és egészséges süti lesz!

Tápanyagadatok
Kerti túrós sós torta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 248 Ebből zsírsavak (kcal) 81
% DV (napi érték)*
Összes zsír 9,9g 14%
Szénhidrát 15g 5%
Fehérje 23,1g 46%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25-30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
A krém
  • 750 gramm zsírszegény túró
  • 375 gramm light mascarpone
  • 1,5 kk
  • 1,5 kk fűszerkömény
  • 5 evőkanál metélőhagyma apróra vágott
A díszítés
  • 1 csokor metélőhagyma
  • mini színes paradicsom és paprika
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25-30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
A krém
  • 750 gramm zsírszegény túró
  • 375 gramm light mascarpone
  • 1,5 kk
  • 1,5 kk fűszerkömény
  • 5 evőkanál metélőhagyma apróra vágott
A díszítés
  • 1 csokor metélőhagyma
  • mini színes paradicsom és paprika
Elkészítés
  1. A tésztához a por alakú hozzávalókat összekeverjük majd hozzá a tojás, ezzel is elkeverjük, majd a tejszín, víz, végül a tojás.
  2. Egy stabil, de gyúrható masszát kapunk, de ha esetleg ragacsos lenne, tegyünk még hozzá lisztet.
  3. Szilikon lapon vagy lisztezett felületen 1.5-2 cm vastagra nyújtsuk 22 cm átmérőjű körre, melyet egy azonos méretű kapcsos tortaformába helyezünk, melybe előzetesen sütőpapírt tettünk.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 25 – 30 percet sütjük, majd miután kihűlt, kivesszük a formából és megfelezzük vastagságában a lapot. Tehát 2 azonos 22 cm átmérőjű kör legyen. Az egyik lapot visszahelyezzük a formába.
  5. A krémhez a túrót összekeverjük a mascarponeval és a fűszerekkel ,majd beleszórjuk az aprított metélőhagymát, a massza 2/3-ad részét az első lapra kenjük, utána ráhelyezzük a másik tortalapot, és végül a tetejére és az oldalára kenjük szépen egyenletesen a maradék túrót.
  6. A metélőhagyma hosszabb részeivel körberakjuk a oldalát a tortának és a tetejére is szórhatunk. Paradicsomokból vagy pici paprikákból fantáziánk szerint alkossunk középre valami szépet.

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.