-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy egyszerű vizes piskóta nem lehet rossz választás, tetszés szerint variálhatjuk hiszen rengeteg sütemény/torta alapja.
Én már évek óta fehérliszt helyett zablisztel készítem és most sem volt ez másképp.
Az eredmény ugyanolyan finom, puha piskóta 🙂


Az új puncsos Peak krém önmagában is isteni, de úgy voltam vele a maradékot felhasználom valamihez, úgyhogy ezzel dobtam most fel ezt a pudingos, joghurtos krémet.

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
tepsi
Hozzávalók
Piskótához
  • 4 db tojás
  • 4 púpos ek zabliszt
  • 4 ek víz
  • 5 ek eritrit
  • 1 tk sütőpor
  • 1-2 ek holland kakaópor
Pudingos krémhez
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
tepsi
Hozzávalók
Piskótához
  • 4 db tojás
  • 4 púpos ek zabliszt
  • 4 ek víz
  • 5 ek eritrit
  • 1 tk sütőpor
  • 1-2 ek holland kakaópor
Pudingos krémhez
Elkészítés
  1. A pudingot megfőzzük a szokásos módon és hagyjuk kihűlni. (Takarjuk le úgy folpack-al, hogy közvetlenül a pudinghoz simuljon, így nem képződik a tetején egy vastagabb réteg.)
  2. Amint kihűlt keverjük hozzá a joghurtot és gépi habverővel alaposan dolgozzuk el.
  3. A piskótához a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját édesítőszerrel és a vízzel keverjük el . A fehérhét verjük kemény habbá.
  4. A lisztet a sütőporral, kakaóporral szintén elkeverjük majd apránként (folyamatosan kevergetve) a tojássárgájás masszához adjuk.
  5. Végül mehet bele a felvert tojásfehérje is és óvatos mozdulatokkal elkeverjük amíg egynemű masszát nem kapunk.
  6. Egy kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokon körülbelül 15 perc alatt készre sütjük,majd hagyjuk kihűlni.
  7. A piskótát ketté vágjuk és megkenjük a pudingos krémmel. Egy kis idő jót tesz neki a hűtőben de akár rögtön is fogyasztható.

Puncs puding

Puncs pudingos piskóta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!