Csokis „kókuszcsoda” glutén-, tej-, és cukormentesen

Imádom a kókuszos és csokis dolgokat, de emellett kifejezetten figyelek arra, hogy az étrendem adalék és felesleges összetevőktől mentes legyen, ezért a csokis kókuszcsodának elnevezett finomság, jelenleg a kedvenceim közé tartozik.

Chia puding

A környezetemben most mindenki chia puding lázban ég, de még egyik recept sem volt olyan vonzó, hogy én is kipróbáljam, mígnem megérkezett a várva várt Coconuty, ami megadta a löketet… A recept kigondolásakor az elvárásaim a következőek voltak:

  • nem étcsokis, hanem inkább a tejcsokis hatást érjen el a csokis réteg,
  • glutén-, tej-, cukormentes legyen,
  • ne dermedjen meg a csoki a rétegek között, hanem krémes maradjon,
  • legyen benne egy viszonylag szilárdabb kókuszréteg,
  • és a legfontosabb: Bounty íze legyen

Kókuszos chia puding

Miből is áll a csokis kókuszcsodám?

Chia puding (1. réteg)

  • 3 dl kókusztej
  • 40 gramm chia mag
  • eritri ízlés szerint
  • 1 evőkanál Coconuty

Kókuszréteg (2. réteg)

  • 100 gr kókuszreszelék
  • 2 evőkanál Coconuty
  • 5 evőkanál kókuszkrém
  • pici víz

Csokiréteg (3. réteg)

  • 100 gramm cukormentes, diétás étcsoki
  • 3 evőkanál kókuszkrém
  • 1 evőkanál Coconuty

Fehérje réteg

  • 100 gr Totu
  • 2 evőkanál Coconuty
  • 2 evőkanál kókuszkrém
  • pici víz

Elkészítés:

1. A chia puding hozzávalóit összekeverem, majd hűtőben hagyom állni 0,5-1 órát úgy, hogy közben 1-2-szer megkeverem. Miután kicsit kocsonyás lett, szétosztom kis poharakba, és visszateszem a hűtőbe 5-10 percre.

2. Összekeverjük a kókuszréteg összetevőit is, és ezt is betesszük egy picit a hűtőbe, hogy a kókuszreszelék kicsit megszívja magát.

3. Mialatt a két rétegünk elemei külön-külön ugyan, de a hűtőben pihennek, elkészítjük a csokiréteget. Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd a kókuszkrémmel és a Coconutyval összekeverjük, hagyjuk kihűlni. (Akkor jó, ha a kihűlés után sem dermed meg, ha mégis ezt tapasztalnánk, tegyünk bele még egy kis kókuszkrémet.)

4. Amíg várjuk, hogy a chia puding és a kókuszréteg a hűtőben dermedjen, és a csoki kihűljön, addig egy aprítógépbe tesszük a fehérje réteg összetevőit, és összedolgozzuk azt. Aki nem érzékeny a tejre, az természetesen zsírszegény túróval is elkészítheti ezt a réteget.

5. Miután minden összetevőnk elkészült, szépen elegyengetjük az egyes rétegeket, majd kókuszreszelékkel vagy csokidarabokkal díszítjük.

Tipp: rétegezd tetszőlegesen, akár gyümölcs hozzáadásával, csak a kreativitásod határozza meg, hogyan készíted el ezt a poharas desszertet.

Jó étvágyat hozzá!

chia-coconuty-puding

Sándor Judit

Sándor Judit

„Gyerekkorom óta fontos szerepet játszik az életemben sport. Nemcsak űzöm, hanem edzőként és újságíróként igyekszem motiválni az embereket a rendszeres testmozgásra és az egészséges táplálkozásra, mert hiszem, hogy csak így lehet kiegyensúlyozott életet élni. Ugye velem tartasz? :)”
Sándor Judit
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Csokis „kókuszcsoda” glutén-, tej-, és cukormentesen
2 szavazat, 5.00 átl. szavazat (95% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Csokis „kókuszcsoda” glutén-, tej-, és cukormentesen
2 szavazat, 5.00 átl. szavazat (95% pont)
4160
Diétás főzőcske, Édességek
,