Magunkkal kritikusabbak vagyunk... de ha a szakács állítja, hogy ez élete fő műve, akkor az tényleg finom lehet! Mindenmentes kalács egyszerűen - hogy bárki élvezhesse!
Magunkkal kritikusabbak vagyunk... de ha a szakács állítja, hogy ez élete fő műve, akkor az tényleg finom lehet! Mindenmentes kalács egyszerűen - hogy bárki élvezhesse!
-+=
Olvasási idő:2perc
Nem szoktam könnyelmű kijelentéseket tenni, de a fent említett címszöveg messze menőleg megállja a helyét, így nálam ez a kalács bizonyított és bekerült a toplistáim közé! Oké, tudom, hogy vannak előre összekevert lisztkeverékek, amik szintén hozzák az elvárt íz élményt, de nekem ebben pont az a vonzó, hogy bármikor összedobhatom, mert gyakorlatilag nonstop alapanyagaim egyike a köles vagy a hajdina.
Kinek ajánlott ez a recept?
• az egészséges életmódot elhivatottaknak
• IR, PCOS-nak! (merthogy nem emeli a vércukorszintet)
• tej-tojás-gluténérzékenyeknek
33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!
Tápanyagadatok
Életem legfinomabb mindenmentes kalács receptje…
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 175Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8,7g12%
Szénhidrát 19g6%
Fehérje 2,4g4%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
50perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
110grammköles
40grammhajdina
50grammrizsliszt (ha van barna is jó)
20grammkukoricaliszt
2dbközepes répa (vagy 1 hatalmas példány)
1dbalma
80grammkókuszzsír
félüvegvaníliaaroma vagy vanília kikapart magja
fahéj
kisebb darab gyömbér
1kkszódabikarbóna
picicitrom leve
200grammcukornak megfelelő édesítőszer (nálam folyékony stevia)
1mandulatejből visszamaradt mandula vagy 3-4 evőkanál mandulaliszt/ darált dió
60mlvíz
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
50perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
110grammköles
40grammhajdina
50grammrizsliszt (ha van barna is jó)
20grammkukoricaliszt
2dbközepes répa (vagy 1 hatalmas példány)
1dbalma
80grammkókuszzsír
félüvegvaníliaaroma vagy vanília kikapart magja
fahéj
kisebb darab gyömbér
1kkszódabikarbóna
picicitrom leve
200grammcukornak megfelelő édesítőszer (nálam folyékony stevia)
1mandulatejből visszamaradt mandula vagy 3-4 evőkanál mandulaliszt/ darált dió
60mlvíz
Elkészítés
Első körben a kölest és a hajdinát daráld össze olyan dara finomságúra, majd mehet hozzá a többi száraz hozzávaló: a lisztek, fahéj, szódabikarbóna, só, és a nem folyékony édesítőd!
Ezt tedd félre majd hámozd meg az almát, gyömbért és az extra méretű répádat. Reszeld le őket és add hozzá az olvasztott kókuszzsírt, vizet, vaníliát, citromlevet és a folyékony édesítőt! (már ha ez van)
Turmixold össze az egészet, és fogsz kapni egy nem épp bizalomgerjesztő cuccost, ami nekem inkább egy üveges bébikajához hasonlított, de sebaj...a végeredmény, ami szemeid előtt lebegjen!
Fogd a száraz és folyékony összetevőket, elegyítsd a kettőt és add hozzá a nedves mandulát, ami a tejkészítésnél hátramaradt. Ha nincs ilyened, akkor nyugodtan helyettesítsd 3-4 evőkanál mandulaliszttel vagy darált dióval. ( a mandula jobb lenne)
Kizsírozott-lisztezett kalácsformába mehet bele az égész, melyet előmelegített sütőben 160 fokon süss 50 percig!
Ami ezután Rád vár, az egy rusztikus, kívül ropogós, belül puha és omlós tésztájú kalács, aminek a fahéj-gyömbéres illata belengi majd a lakást!
Tökéletes reggelire egy mandulatejes latte-val vagy kakaóval, persze lekvárral a tetején!
Puskás Gyöngyi vagyok, ex kozmetikus, fanatikus sport rajongó és a MIRACLE Anticellulite Krém megálmodója. Több mint 7 éve inzulinrezisztens amit fejben roppantmód helyre tettem, hiszen tudod, hogy minden ott dől el… Vallom, hogy a pozitív gondolkodás csodákra képes, ami számtalanszor beigazolódott már az életem során. Diéta? Kevés az, amit ne próbáltam volna, és nem vagyok írigy ezt Veled is megosztani. Köszönöm, hogy elolvasod a cikkeimet.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Életem legfinomabb mindenmentes kalács receptje!" című cikkhezKöszönöm a receptkönyvet, ha megérkezik letöltöm. Az egyik gyermekem csak mentes ételeket ehet. Boldog és egészséges ünnepet kívánok.