-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nem szoktam könnyelmű kijelentéseket tenni, de a fent említett címszöveg messzemenőleg megállja a helyét, így nálam ez a kalács bizonyított és bekerült a toplistáim közé! Oké, tudom, hogy vannak előre összekevert lisztkeverékek, amik szintén hozzák az elvárt íz élményt, de nekem ebben pont az a vonzó, hogy bármikor összedobhatom, mert gyakorlatilag nonstop alapanyagaim egyike a köles vagy a hajdina.

Kinek ajánlott ez a recept?

• az egészséges életmódot elhivatottaknak
• IR, PCOS-nak! (merthogy nem emeli a vércukorszintet)
• tej-tojás-gluténérzékenyeknek

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

Tápanyagadatok
Életem legfinomabb mindenmentes kalács receptje…
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 175 Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8,7g 12%
Szénhidrát 19g 6%
Fehérje 2,4g 4%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 110 gramm köles
  • 40 gramm hajdina
  • 50 gramm rizsliszt (ha van barna is jó)
  • 20 gramm kukoricaliszt
  • 2 db közepes répa (vagy 1 hatalmas példány)
  • 1 db alma
  • 80 gramm kókuszzsír
  • fél üveg vaníliaaroma vagy vanília kikapart magja
  • fahéj
  • kisebb darab gyömbér
  • 1 kk szódabikarbóna
  • pici citrom leve
  • 200 gramm cukornak megfelelő édesítőszer (nálam folyékony stevia)
  • 1 mandulatejből visszamaradt mandula vagy 3-4 evőkanál mandulaliszt/ darált dió
  • 60 ml víz
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 110 gramm köles
  • 40 gramm hajdina
  • 50 gramm rizsliszt (ha van barna is jó)
  • 20 gramm kukoricaliszt
  • 2 db közepes répa (vagy 1 hatalmas példány)
  • 1 db alma
  • 80 gramm kókuszzsír
  • fél üveg vaníliaaroma vagy vanília kikapart magja
  • fahéj
  • kisebb darab gyömbér
  • 1 kk szódabikarbóna
  • pici citrom leve
  • 200 gramm cukornak megfelelő édesítőszer (nálam folyékony stevia)
  • 1 mandulatejből visszamaradt mandula vagy 3-4 evőkanál mandulaliszt/ darált dió
  • 60 ml víz
Elkészítés
  1. Első körben a kölest és a hajdinát daráld össze olyan dara finomságúra, majd mehet hozzá a többi száraz hozzávaló: a lisztek, fahéj, szódabikarbóna, só, és a nem folyékony édesítőd!
  2. Ezt tedd félre majd hámozd meg az almát, gyömbért és az extra méretű répádat. Reszeld le őket és add hozzá az olvasztott kókuszzsírt, vizet, vaníliát, citromlevet és a folyékony édesítőt! (már ha ez van)
  3. Turmixold össze az egészet, és fogsz kapni egy nem épp bizalomgerjesztő cuccost, ami nekem inkább egy üveges bébikajához hasonlított, de sebaj...a végeredmény, ami szemeid előtt lebegjen!
  4. Fogd a száraz és folyékony összetevőket, elegyítsd a kettőt és add hozzá a nedves mandulát, ami a tejkészítésnél hátramaradt. Ha nincs ilyened, akkor nyugodtan helyettesítsd 3-4 evőkanál mandulaliszttel vagy darált dióval. ( a mandula jobb lenne)
  5. Kizsírozott-lisztezett kalácsformába mehet bele az égész, melyet előmelegített sütőben 160 fokon süss 50 percig!
  6. Ami ezután Rád vár, az egy rusztikus, kívül ropogós, belül puha és omlós tésztájú kalács, aminek a fahéj-gyömbéres illata belengi majd a lakást! Tökéletes reggelire egy mandulatejes latte-val vagy kakaóval, persze lekvárral a tetején!

Több finom és fitt recept ITT!

mindenmentes kalács

mindenmentes kalács egyszerűen

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!