Szeretnél valami nagyon menő dologgal villantani? Ezzel a nem hétköznapi sajttortával biztos fogsz - hiszen bár nem annyira Peak-pakk, de tuti elismerés lesz! És plusz BCAA-t és kollagént is tehetsz bele, ha igazán Peak-esre akarod készíteni!
Szeretnél valami nagyon menő dologgal villantani? Ezzel a nem hétköznapi sajttortával biztos fogsz - hiszen bár nem annyira Peak-pakk, de tuti elismerés lesz! És plusz BCAA-t és kollagént is tehetsz bele, ha igazán Peak-esre akarod készíteni!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Lassan vége a dinnye szezonnak, de mi még összedobtunk nektek egy eléggé látványos-poénos desszertet – belecsempészve néhány Peakantériát :))) – hogy a környezetedben garantált legyen a „hűhaaaaa faktor” 🙂
Első ránézésre talán nem derül ki…
De a torta alapja cukormentes keksz, light mascarpone, peak fehérjepor – a dinnye imitáció pedig miből is készülhetne másból, mint igazi dinnyéből, részben. Más részben pedig bcaa -val és zselatinnal – esetleg kollagén porral. Na és a dinnyemagok? Azt is legyártottuk, alakbarát cukormentes olvasztott csokiból. Pepecs munka, persze… DE! Ki ne vágyna extra elismerésre? Mert ezzel megkapod!
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
Tápanyagadatok
Dinnyés –amino sajttorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 495Ebből zsírsavak (kcal) 288
% DV (napi érték)*
Összes zsír 32g49%
Szénhidrát 40g13%
Fehérje 9,3g18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A kekszeket külön aprítjuk egy késes aprítóban, és külön színezzük őket tetszés szerinti zöld és piros árnyalatra. A torta alja piros lesz, az oldala pedig zöld.
Amint megvan az aprítás és a színezés, felolvasszuk a vajat és mindkét adag morzsához felesbe öntjük. Ne öntsük egyszerre, csak adagolva, és ha már jól formázható a morzsa, elég is a vaj. Inkább maradjon, mint ússzon rajta.
A piros masszát egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk – tömörítjük. A széleinél körben fél cm sávot visszaszedünk. A zöld morzsalékot a forma oldalára tapasztjuk - tömörítjük. Késsel vagy egy szilikon lapáttal elegyengetjük a tetejét.
Mascarpone-t az édesítővel és a tejszínnel, robotgéppel felverjük és 1/3-ad részét félretesszük, amit megszínezünk rózsaszínre.
A zselatint beáztatjuk 5 ek hideg vízbe, majd ha megduzzadt, mikróba tesszük, ahol annyira melegítjük fel, hogy folyós állagot kapjunk. Ez 10-15 mp. A folyékony zselatin 1/3-ad részét a rózsaszín krémbe keverjük.
Ezt a rózsaszín krémet a torta aljára öntjük és elegyengetjük.
A torta közepére egy müzlis vagy egyéb tálat teszünk úgy, hogy mellette 3-5 cm sáv maradjon körbe
A többi mascarpones krémbe keverjük a proteint és a többi zselatint, majd habzsákba töltjük és a szabadon hagyott sávot feltöltjük vele. Egy lapáttal elsimítjuk a tetejét.
Hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Közbe elkészítjük a dinnyés zselét. Beáztatjuk a második adag zselatint 50 ml vízbe. Ha megduzzadt mikrózzuk, mint az előbb.
Ehhez a dinnyét turmixoljuk és 2x leszűrjük a magokat és a sűrű részt. Csak a lé maradjon. Hozzáadjuk a Bcaa-t!
Ha megszilárdult a sajtkrém, körbevágjuk a tál mentén és kivesszük a tálat, óvatosan.
A dinnye léhez keverjük a zselatint és feltöltjük vele a torta közepét. Ha van benne buborék, egy kanállal leszedjük.
Visszatesszük a hűtőbe, amíg a piros zselé is megköt.
A magok gyártásához a csokit olvasszuk, pici zacskóba töltjük és a sarkán pici lukat vágva egy papírra magokat nyomunk. lehűtjük és végül ezzel díszítjük a piros zselés részt.
Kisuczky Attila vagyok, és szenvedélyes. Igen, tényleg az, a gasztronómia iránt. Annó 2015 ben eldöntöttem, hogy megtanulok hetente legalább egy új ételt készíteni, hogy legyen egy alap repertoárom, amivel tudok kedveskedni az akkori barátnőmnek, magamnak vagy bárkinek, aki nekem fontos. A döntést tettek követték, így 2016 elején, heti egy receptből 2 aztán ha szabadidő engedte 3 is lett. Alapszabály volt nálam, hogy mindig új étel legyen. 2016 év végén elterveztem, hogy életmódot váltok, lefogyok, formálódok és a szenvedélyemmé vált sütést-főzést már csak egészségesalapanyagokkal folytatom. Nagyon belemélyedten a témába és mára 200 feletti elkészült, kipróbált recepttel és 40 kg mínusszal folytatom. Az elmúlt egy évben az egészséges táplálkozás mellett életem része lett a sport, hetente 3-4 alkalommal, és ezen belül a legnagyobb szerelem a futás lett, amit októberben kezdtem, heti egy alkalommal. Először 6 km sikerült, karácsonyra 10 km és január végére a félmaratoni 21 km táv is, amit azóta több alkalommal lefutottam és mindig emelem a távokat. Tavalyi évben létrehoztam a Kisucook facebook oldalt, ami mára 1200 feletti követővel rendelkezik. Receptjeimet mindig fázisfotókkal látom el, gyakran készítek hozzá receptkártyát, bevásárlólistát, újabban kiszámolt makrókkal.