Színezd ki a tányérod, hogy ne csak tisztán, de változatosan is étkezz! Szuper zöldséges saslik receptet hoztunk, hogy mindenkinek megmutasd: nem unalmas a diétás koszt!
Színezd ki a tányérod, hogy ne csak tisztán, de változatosan is étkezz! Szuper zöldséges saslik receptet hoztunk, hogy mindenkinek megmutasd: nem unalmas a diétás koszt!
-+=
Olvasási idő:2perc
Színezd ki a tányérod, hogy ne csak tisztán, de változatosan is étkezz!
Ha megszoktad a gyorsan összedobom egyhangú kajákat, akkor itt az ideje hangsúlyt fektetni a tápanyagbevitelre is! Kétlem ugyanis, hogy a natúr csirke-rizzsel ezt teljességgel kielégítenéd…
A vitaminok, rostok, zsírok is kellenek a fejlődésedhez, enélkül a folyamat belassul és könnyebben utolérnek a nyavalyák is. Kihagyni pedig Te sem szeretnéd az edzést, ugye?
Lássuk mindezt egy recept alapján: a rizs és csirke adott, de lényegesen izgalmasabb verziót mutatok, mint a natúr változat.
33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!
Tápanyagadatok
Színezd ki a tányérod, hogy ne csak tisztán, de változatosan is étkezz!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1405Ebből zsírsavak (kcal) 333
% DV (napi érték)*
Összes zsír 37g57%
Szénhidrát 139,4g46%
Fehérje 117,8g234%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
30perc
Pihentetés
1nap
Mennyiség
Hozzávalók
400grammcsirkemell vagy comb filé
2evőkanáldijoni mustár
2evőkanáloliva pomace
ízlés szerintsó
1nagyobbcukkini
100grammbasmati rizs
50grammvörös lencse
1db babérlevél
2dbédesburgonya
2dbsaslik pálcika
ízlés szerintfriss rozmaring
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
30perc
Pihentetés
1nap
Mennyiség
Hozzávalók
400grammcsirkemell vagy comb filé
2evőkanáldijoni mustár
2evőkanáloliva pomace
ízlés szerintsó
1nagyobbcukkini
100grammbasmati rizs
50grammvörös lencse
1db babérlevél
2dbédesburgonya
2dbsaslik pálcika
ízlés szerintfriss rozmaring
Elkészítés
Jelen receptnél csirke felsőcomb filé volt kéznél, de csirkemellnél ugyanígy szuperál mindez (ennél viszont elhagyható a sütőzacsi). A husit vágjuk szépen kockákra majd a mustár és olaj keverékébe pácoljuk be amit egy éjszakán át hagyjunk pihentetni.
Másnap kivéve fogjuk és szépen húzzuk fel őket nyársra. Szándékosan nem mellé húztam a cukkínit, hiszen a comb filénél a puhítást sütőtacskóban folytatom tovább.
Ezután egy serpenyőben hevítsünk olajat és rakjuk bele a saslikat, hogy kérget kapjon a hús.
Mikor ez kész, mehet is a sütőtacskóba amit lezárva 180 fokon készre sütünk. Ez kb 20-25 perc.
Amíg ez elvan, tegyük oda a rizst főni majd egy másik edényben a vöröslencsét. Erre annyi vizet öntsünk, hogy ellepje + még egy ujjnyi. A puffadásmentes lencse titka, hogy fedő nélkül főzzük, amit csak a végén fedjünk le. Illetve nyugodtan dobjunk a vízbe egy szál babérlevelet ami segíti az emésztést.
A vöröslencse amúgy pikk-pakk megfő, amit hagyjunk letakarva amíg minden más elkészül.
Mikor a csirkénk sütési ideje letelt a sütőpapírból kivéve pirítsunk még rá, hogy szép aranybarna legyen.
Az édesburit pucoljuk meg és szeletelő segítségével karikázzunk vékony tallérokra.
Sózzuk és egyengessük el egy sütőpapíron majd Ez Coat olajspray-el befújva toljunk be sülni. Fontos, hogy a hőfokot itt már vegyük lejjebb, nehogy megégjen! (100-150 fok)
Amíg megsül, a rizst a főtt vöröslencsével keverjük össze, a cukkinit grillezzük meg kevés zsiradékon amit gazdagíthatunk friss rozmaringgal.
Finisként pedig tálaljunk mindent egy tányéron. Picit színesebb ugye?
Puskás Gyöngyi vagyok, ex kozmetikus, fanatikus sport rajongó és a MIRACLE Anticellulite Krém megálmodója. Több mint 7 éve inzulinrezisztens amit fejben roppantmód helyre tettem, hiszen tudod, hogy minden ott dől el… Vallom, hogy a pozitív gondolkodás csodákra képes, ami számtalanszor beigazolódott már az életem során. Diéta? Kevés az, amit ne próbáltam volna, és nem vagyok írigy ezt Veled is megosztani. Köszönöm, hogy elolvasod a cikkeimet.