-+=
Olvasási idő: 2 perc

Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt… és milyen jó, hogy egy kis reform trükkel máris full diétásan ehetjük újra őt…. a borsófőzeléket!

Mivel ritkán eszem húst, és vannak ilyen “húsundoros” napjaim 🙂 – ezért is vettem részt és forszíroztam a Peak Fasírtport – ami 5 perc alatt kész!

A Peak Fasírtporral próbálkozok tehát most is! Ennek alapvetően finom, fűszeres íze van – de nincs benne hús, szóval vega változatra tök jó… ellenben az íze is finom lesz! ITT nézheted meg a Peak FASÍRTPORT!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Most annyiban módosítottam az alapreceptet, hogy PLUSZ TÚRÓT is kevertem bele – így szaftos lett, és magasabb lett a protein tartalma!


Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A főzelékhez
  • 1 kg fagyasztott zöldborsó
  • 400 ml víz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 dl tejszín
  • só, bors, fokhagyma
A fasírthoz
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A főzelékhez
  • 1 kg fagyasztott zöldborsó
  • 400 ml víz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 dl tejszín
  • só, bors, fokhagyma
A fasírthoz
Elkészítés
  1. A fagyasztott borsót öntsük egy lábasba, majd öntsük rá a vizet és kezdjük el főzni, adjunk hozzá sót és borsot.
  2. Amikor a borsó már megpuhult nagyjából, vegyük ki belőle kb. a felét, keverjük hozzá a keményítőt és a kókusztejszínt és botmixerrel pürésítsük.
  3. Keverjük vissza a pürét a maradék borsóhoz, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. A fasírt porhoz keverjük hozzá a vizet és a túrót.
  5. Gyúrj kis gombócokat és süsd ki forró olajban - vagy hőlégkeveréses sütőben!

Több sós vegan recept ITT!

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék diétásan

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!