Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt… és milyen jó, hogy egy kis reform trükkel máris full diétásan ehetjük újra őt…. a borsófőzeléket!
Mivel ritkán eszem húst, és vannak ilyen „húsundoros” napjaim 🙂 – ezért is vettem részt és forszíroztam a Peak Fasírtport – ami 5 perc alatt kész!
A Peak Fasírtporral próbálkozok tehát most is! Ennek alapvetően finom, fűszeres íze van – de nincs benne hús, szóval vega változatra tök jó… ellenben az íze is finom lesz! ITT nézheted meg a Peak FASÍRTPORT!
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
Most annyiban módosítottam az alapreceptet, hogy PLUSZ TÚRÓT is kevertem bele – így szaftos lett, és magasabb lett a protein tartalma!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 kg fagyasztott zöldborsó
- 400 ml víz
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 3 dl tejszín
- só, bors, fokhagyma
- 50 gramm Peak MeatBalls with collagen - fasírt (por)
- 125 gramm túró
- 50 ml víz
Hozzávalók
A főzelékhez
A fasírthoz
|
- A fagyasztott borsót öntsük egy lábasba, majd öntsük rá a vizet és kezdjük el főzni, adjunk hozzá sót és borsot.
- Amikor a borsó már megpuhult nagyjából, vegyük ki belőle kb. a felét, keverjük hozzá a keményítőt és a kókusztejszínt és botmixerrel pürésítsük.
- Keverjük vissza a pürét a maradék borsóhoz, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
- A fasírt porhoz keverjük hozzá a vizet és a túrót.
- Gyúrj kis gombócokat és süsd ki forró olajban - vagy hőlégkeveréses sütőben!