-+=
Olvasási idő: 2 perc

Először egyetemi kollégistaként találkoztam a chilis babbal, addig valahogy nem volt gusztusom a Bud Spencer-es filmekben látható nem túl szép ételhez. 🙂 De amikor a csoporttársad főz neked (férfi létére), akkor nem fogsz nemet mondani a konzerves-zacskós és sok húsos ételére! Megkóstoltam, megettem. Rá pár hónapra újra megkívántam, de ekkor már otthon voltam.

Az egyik vega szakácskönyvemben szerencsére találtam egy receptet, gondoltam egyet és kipróbáltam. Isteni lett! Soha többet húsos verzió! Lehet, kicsit ijesztő a sok összetevő, de ennek ellenére gyors, és finom ebéded lesz!

Kicsit átvariáltam a receptet, hogy így a téli időszakban ne az ízetlen paradicsommal kelljen dolgozni. Szóval vegák, húsvéti böjtölők, vagy akik szeretnek finomat enni, hamikázásra fel! 

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

> Peak-tipp! A Peak Vegan fehérje alapkellék lehet minden húst nem evőnek – hiszen ebben az esetben nem olyan egyszerű gondoskodni a magas fehérje bevitelről! A növényi fehérje további előnye, hogy a turmixon túl is megállja a helyét – például a semleges ízzel rengeteg sós finomság fehérjetartalmát is növelheted!

Megjegyzés: nálunk ez egy jolly joker étel, a felét le szoktuk fagyasztani kisebb adagokban, így ha hirtelen kell valamilyen főtt étel, csak kiolvasztjuk, és már esszük is!

Tápanyagadatok
Vega chilis bab - a húsmentes hangulatodra!
Mennyiség egy adagban (100g)
Energia (kcal) 67 Ebből zsírsavak (kcal) 9
% DV (napi érték)*
Összes zsír 1g 2%
Szénhidrát 9g 3%
Fehérje 4g 8%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

 

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
Hozzávalók
  • 2 evőkanál EZ Coat olaj spray
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • 3 db sárgarépa apróra vágva
  • 1 üveg lecsó
  • 3 evőkanál chiliszósz
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál római kömény
  • 40 dkg konzervvörösbab
  • 40 dkg konzervfehérbab
  • 40 dkg konzervtarkabab
  • 300 gramm csiperkegomba apróra vágva
  • 150 gramm paradicsompüré
  • 30 dkg konzerv kukorica
  • 1 evőkanál oregano
  • 7.5 dl búzasör
  • 2 teáskanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál édesítő
  • ízlés szerint
A csipetkéhez
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
Hozzávalók
  • 2 evőkanál EZ Coat olaj spray
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • 3 db sárgarépa apróra vágva
  • 1 üveg lecsó
  • 3 evőkanál chiliszósz
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál római kömény
  • 40 dkg konzervvörösbab
  • 40 dkg konzervfehérbab
  • 40 dkg konzervtarkabab
  • 300 gramm csiperkegomba apróra vágva
  • 150 gramm paradicsompüré
  • 30 dkg konzerv kukorica
  • 1 evőkanál oregano
  • 7.5 dl búzasör
  • 2 teáskanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál édesítő
  • ízlés szerint
A csipetkéhez
Elkészítés
  1. Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk bele a hagymát és pároljuk üvegesre.
  2. A sárgarépát és a fokhagymát szórjuk rá, és pároljuk 3 percig, majd fűszerezzük chilivel, fűszer paprikával és a római köménnyel, majd pirítsuk még 1 percig.
  3. Keverjük bele a többi hozzávalót is, forraljuk fel, majd vegyük kicsi lángra. (Akik édesebben szeretik a chilis babot, tegyenek bele több édesítőszert, mivel a kakaó és a sör enyhén keserű ízt ad az ételnek.)
  4. Egy edényben gyúrjuk össze a csipetkéhez valókat annyi vízzel, amennyivel félkemény tésztává válik, és csipegessük bele a chilis babba.
  5. Főzzük össze az egészet még 20 percig.
  6. A chilinek a javára válik a hosszabb főzési idő, tapasztalatom alapján másnap még finomabb 🙂

Még egy mennyei VEGA recept ITT!

chilis bab

vega chilis bab

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!