-+=
Olvasási idő: 2 perc

Túrós hajtogatott DURVÁN SAJTOS teljes kiőrlésű tönkölyrudak érkeztek. 🙂

A cukrászsulis receptet vettem alapul, de kissé moderáltam a zsírmennyiséget (no nem a sajt rovására:)), túróval tettem puhává – és a sima liszt helyett egy magasabb fehérje és vitamintartalmú tönkölylisztet használtam – amit fele mennyiségben a teljes kiőrlésű változatával kevertem. (Az egészet ne helyettesítsd, szerintem akkor nagyon tömény lesz a tészta.)

SZÓVAL! Kalóriákat tekintve JÓ HÍR, hogy visszafogottabbak, ámde ízre isteni finomak – legalábbis a tesztbizottság szerint :))

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

A tésztába tett túró, és a rétegek közé rejtett sajt miatt nemcsak puha és isteni – de FEHÉRJEDÚS IS! Aki tovább növelné a tészta fehérjetartalmát, a lisztes részból maximum 50g-ot tud helyettesíteni ízesítetlen fehérjeporral.

ITT egy videó, ahol arról is mesélek, HOGYAN tudsz sikeresen diétás sütiket sütni! Kötelező mindenkinek, aki a reform konyhában akar boldogulni!

 

 

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
tepsi
Hozzávalók
  • 250 gramm tönkölyliszt (50% teljes kiőrlésű)
  • 50 gramm kókuszolaj + pici a kenéshez
  • 125 gramm túró
  • 25 ml tej amennyivel összeáll a tészta - liszt és túrófüggő
  • 12.5 gramm élesztő
  • 1 db tojás 1 a kenéshez
  • 1-2 evőkanál joghurt (Skyr)
  • 150 gramm light sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint magkeverék
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
tepsi
Hozzávalók
  • 250 gramm tönkölyliszt (50% teljes kiőrlésű)
  • 50 gramm kókuszolaj + pici a kenéshez
  • 125 gramm túró
  • 25 ml tej amennyivel összeáll a tészta - liszt és túrófüggő
  • 12.5 gramm élesztő
  • 1 db tojás 1 a kenéshez
  • 1-2 evőkanál joghurt (Skyr)
  • 150 gramm light sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint magkeverék
Elkészítés
  1. Keverd el a lisztet a sóval, majd a túróval. Tedd bele a tojót, a joghurtot és morzsold el az élesztőt.
  2. Adagold hozzá a tejed és kezd el gyúrni. Ha összeállt akkor az olajat is gyúrd bele.
  3. Ha homogén gombóc lett, tedd félre 30 percet pihenni.
  4. Pihenés után nyújtsd ki lisztezett felületen kb. 3mmre, kend át olajjal és szórd meg sajttal.
  5. Csinálj egy szimpla hajtást (lásd kép, felső rész)
  6. Nyújtsd ki újra, hosszanti irányba főleg, kend a tetejét olajjal és szórd meg ismét sajttal.
  7. Csinálj egy dupla hajtást. (lásd kép, alsó rész)
  8. Nyújtsd ki ujjnyira, kend le a tetejét tojóval és szórd meg sajttal vagy magokkal.
  9. Előmelegitve 180 fokon 15-20 percig süsd!
  10. Melegen illik a jó részét frissen elfogyasztani - ha maradna, akkor hűtőbe tedd, és fogyasztás előtt melegítsd újra!

Ezeket a liszteket használd diétában!

sajtos túrós rudak

sajtos túrós tönkölyrudak

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!