-+=
Olvasási idő: 2 perc

Szerettem volna valami érdekeset készíteni a Peak protein palacsintaporból, nem csak úgy sima palacsintákat sütni. Elkezdtem recepteket keresni, beírtam, hogy “sült palacsinta”, hátha találok valami jót. Rábukkantam a Bécsi sült túrós palacsintára, ami rögtön megtetszett. Eredetileg ez persze egy cukros-lisztes édesség, de egy kis változtatással zsírszegénnyé, fehérjedússá tettem.

Palacsintákat kell túrókrémmel megtölteni, feldarabolni és tojásos öntettel együtt megsütni. Nagyjából ennyi az egész.

Protein palacsinta

Processed with MOLDIVHozzávalók a palacsintákhoz:

A túrókrémhez:

  • 250 g sovány krémtúró
  • 1 tojás
  • aszalt gyümölcs ízlés szerint (eredetileg mazsola, amit én nem szeretek, így aszalt szilvát daraboltam bele)
  • ízlés szerint édesítő
  • rum aroma

Az öntethez:

33% OFF a stressz elleni termékekre!

  • 1,5 dl tej (növényi is lehet)
  • 1 db tojás
  • édesítő ízlés szerint

Túrós protein palacsinta

Elkészítés:

A palacsintaport keverd ki csomómentesre a vízzel, majd süss belőle 7-8 db palacsintát. A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra, közben készítsd el a túrókrémet: a tojás fehérjét verd kemény habbá egy kis édesítővel (én eritrit és stevia tartalmú, 4x-es erejű édesítőt használtam), a túrót keverd össze a tojássárgájával a rum aromával és az aszalt gyümölccsel, majd óvatosan keverd össze a tojáshabbal.

Töltsd meg a palacsintákat a túrókrémmel, majd fogj egy tűzálló tálat és a palacsintákat félbe, vagy három részbe vágva sorakoztasd bele.

Az öntethez keverd ki a tojást a tejjel és az édesítővel, majd önts le vele a palacsintákat.

Süsd őket aranybarnára.

Hidegen-melegen egyaránt finom. Ez az adag nagyjából 2 étkezésre elég, mondjuk reggelire, vagy tízóraira, uzsonnára.

Jó étvágyat!

Processed with MOLDIV

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!