-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy finom citromos sajttorta – hogy könnyebb legyen a diéta 🙂 Legyen ez a szlogenetek a tavaszra – hiszen hamarosan jön a leggings és bikini időszak, mi pedig nem fogunk elvérezni! De koplalni sem, hiszen ilyen finom és CSUPA JÓ TÁPÉRTÉKŰ finomság fog nekünk segíteni abban, hogy azoktól a tipikus “mindig utolsó kilóktól” is megszabaduljunk 🙂

A történet azonban nem itt kezdődött. Hanem ott, hogy az influenza sújtotta ház megtelt (baktériumokkal) vitaminokkal. Mondjuk jó pár kiló citrommal 🙂 És miután a limonádé már a csapból is folyt, így szilárdabb, de legalábbis kocsonyásabb vizekre eveztünk… és lekvárt főztünk 🙂

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Házi citromlekvárunk mostmár bárhol és bármikor felbukkanhat – és bármelyik sütike életét szebbé teheti… 🙂 Például az övét. CITROMKRÉMES MÁKOS SAJTTORTA!

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
  • 100 gramm darált zabpehely vagy nagyon aprószemű
  • 50 gramm zabpehelyliszt
  • 60 gramm folyékony kókuszolaj
  • édesítő (ízlés szerint eltérő)
  • 1-2 evőkanál Peak Poppy Cream mákkrém a kekszmorzsa tetejére kenve!
A teteje
  • 3 db tojás (L vagy XL)
  • 250 gramm zsírszegény krémtúró
  • 250 gramm light mascarpone
  • 150 gramm joghurt
  • 50 gramm Peak Whey Selection fehérjepor citromos-sajttorta tasak 1000g
  • édesítőszer
  • házi citromlekvár ízlés szerint a krémbe
  • házi citromlekvár és mák vagy chia mag a tetejére
  • plusz áfonya a tetejére (ez dekor, de mellé nagyon finom:)
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
  • 100 gramm darált zabpehely vagy nagyon aprószemű
  • 50 gramm zabpehelyliszt
  • 60 gramm folyékony kókuszolaj
  • édesítő (ízlés szerint eltérő)
  • 1-2 evőkanál Peak Poppy Cream mákkrém a kekszmorzsa tetejére kenve!
A teteje
  • 3 db tojás (L vagy XL)
  • 250 gramm zsírszegény krémtúró
  • 250 gramm light mascarpone
  • 150 gramm joghurt
  • 50 gramm Peak Whey Selection fehérjepor citromos-sajttorta tasak 1000g
  • édesítőszer
  • házi citromlekvár ízlés szerint a krémbe
  • házi citromlekvár és mák vagy chia mag a tetejére
  • plusz áfonya a tetejére (ez dekor, de mellé nagyon finom:)
Elkészítés
  1. A citromlekvár nagyon egyszerűen született: 4 db citromot kibeleztünk, magtalanitottunk és eritrittel összekeverve sűrűre főztük. Végül átturmixoltuk hogy szép homogén legyen. 🙂 Üvegbe zárva fokozatosan hűtöttük ki, majd... nekiestünk 🙂
  2. A citromnál tényleg figyeljetek a magtalanságra, különben rágható élményekkel lesz gazdagabb a krémes torta 🙂
  3. A torta elkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (max 18 cm-es) aljába nyomkodjuk egy pohár aljának a segítségével. Vagy az öklöddel. Morzsás legyen az alja, és járja át mindenhol jól a kókuszolaj!
  4. Süssük elő 180 fokon 5-10 percig!
  5. A krém alapanyagait - egy robot-/turmixgéppel habosra verjük. A házi citromlekvárral keverjünk bőven a krémbe, ízlés szerint. De ugye érződjön már szegényen hogy ő nem egy hagyományos fajta, hanem a citromos megafinom fajta 🙂
  6. Vegyük ki a zabos alapot, és kenjük meg mákkrémmel.
  7. Ennek a középre öntsük a krémet. Kicsit csapkodjuk oda az asztalhoz, hogy felesleges bubik távozzannak.
  8. A tetejére tegyél márványosan a citromlekvárból, illetve a chia magból.
  9. Előmelegített sütőben, 160 fokon 50 percig sütöttem. A lényeg, hogy ha a közepe még éppen hogy képlékeny állagú, és/vagy elkezd barnulni a teteje, akkor kivehetjük! A közepe legyen rezgős, pudingszerű még akkor, mikor kiveszed!
  10. Várjuk meg még kihűl (picit enyhén nyitott sütőajtónál) - de igazából Ő másnapra a legfinomabb! Én előző este készítem, ha kihűlt, akkor hűtőbe teszem, és másnapra lesz tökéletes. Meg harmadnapra, de akkor már nagyon nem szokott sok maradni....:)

Diétás receptek még ITT!

citromos sajttorta

citromos mákos sajttorta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!