Ismeritek a whoopie pie-t? Nagyon kis könnyed, finom sütemény! Olyan mint egy nagyra nőtt Oreo! :)) Kicsit átalakítottuk, hogy egészséges és alakbarát legyen – így proteines csokis piskótába burkoltuk a mesefinom kókuszos mascarpone krémet!
A recept kötelező eleme a Peak cukormentes kókuszkrém tényleg annyira de annyira finom, hogy nem fogsz tudni betelni vele… De nem is kell! Mert:
- 0% hozzáadott cukorral készült
- 48% kókuszt tartalmaz
- olyan mint a raffaello golyó közepén csurgó selymes krém!!!
- Ketogén diétába is beillesztheted
Úgyhogy dobd össze gyorsan ezt a receptet – ami alig 5 perc – és mutasd meg mindenkinek, hogy bizony ami egészséges és diétás, az is tud finom lenni! Merthogy szinte alig van benne szénhidrát!
UPDATE! Télre hangolódva, ha a kókuszkrém bejött, akkor hasonló függőségeket kiváltó VADIÚJ szintén CUKORMENTES DIÓKRÉMMEL is el lehet készíteni ezt a receptet. Diós tiramisu… kis csokiszósszal…igazi karácsonyi nasi!
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 80 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor duplacsoki ízben
- 160 gramm tönkölyliszt
- 30 gramm eritrit
- 5 dkg kakaópor
- 3 dl tej
- 1 db tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- fél tk sütőpor
- 150 ml tejszín
- 250 gramm light mascarpone
- 50 gramm eritrit
- 50 gramm Peak Coco Dream - cukormentes kókuszkrém
Hozzávalók
A tészta
A krém
|
- A száraz hozzávalókat összekeverjük.
- Az olvasztott vajjal kikeverjük az eritritet, majd mehet hozzá a tojás, tej és a száraz hozzávalók
- Egy nyomó zsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe korongokat nyomunk.
- 180 fokon 10 percet sütjük majd hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémet
- A tejszínt kemény habbá verjük, light Mascarponét kihabosítunk 50 g eritrittel és 50 g cukormentes kókuszkrémmel, majd a két krémet összekeverjük.
- Ezzel töltjük meg a korongokat!