-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Íme egy gyors és finom recept, ha valami újdonságot szeretnél kipróbálni, és nem akarsz sokáig pepecselni a konyhában ebben a nyári melegben. Frissítő, üde, könnyű és tápláló. Kell ennél több?

Uborkaleves

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű uborka meghámozva és felkockázva
  • 60 g tahini szósz (szezámmag massza, keleti élelmiszer boltokban beszerezhető)
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 3 és fél evőkanál friss citromlé
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 50 g friss kapor
  • 50 g friss bazsalikom
  • 50 g friss petrezselyem
  • fél teáskanál zúzott chili pehely
  • csipet cayenne bors
  • fél kiskanál só
  • egy csipet bors
  • 4-6 jégkocka
  • 50-80 ml víz az állag tekintetében

A csicseriborsós levesbetéthez:

  • 1 kis konzerv lecsöpögtetett csicseriborsó
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olíva olaj vagy MCT olaj

Könnyű nyári uborkaleves

Elkészítés:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

1. Tegyél minden hozzávalót egy mixerbe (a vízen kívül) és turmixold addig, amíg egy sima egyveleget kapsz. Néha állj meg a mixelésben és kapard le az oldalfalra csapódott hozzávalókat, hogy az is jól összekeveredjen. Ha kell, tehetsz hozzá egy kis vizet. Kóstold meg és ízlés szerint dönts a további fűszerezésről.

2. Melegítsd elő a sütőt 220 C fokra. Egy tálkában keverd össze a levesbetét hozzávalóit, majd tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süsd kb. 15-20 percig, amíg ropogós nem lesz. A sütés felénél forgasd át a csicseriborsókat.

3. Szedd a leves adagokat tálkákba, tegyél bele a csicseriborsóból és díszítsd friss zöldfűszerekkel.

Jó étvágyat!

(Ez a leves akár 4-5 napig is eláll a hűtőben tárolva)

uborkaleves_csicseriborsoval

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!