Frissítő nyári uborkaleves pirított csicseriborsóval!

Íme egy gyors és finom recept, ha valami újdonságot szeretnél kipróbálni, és nem akarsz sokáig pepecselni a konyhában ebben a nyári melegben. Frissítő, üde, könnyű és tápláló. Kell ennél több?

Uborkaleves

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű uborka meghámozva és felkockázva
  • 60 g tahini szósz (szezámmag massza, keleti élelmiszer boltokban beszerezhető)
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 3 és fél evőkanál friss citromlé
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 50 g friss kapor
  • 50 g friss bazsalikom
  • 50 g friss petrezselyem
  • fél teáskanál zúzott chili pehely
  • csipet cayenne bors
  • fél kiskanál só
  • egy csipet bors
  • 4-6 jégkocka
  • 50-80 ml víz az állag tekintetében

A csicseriborsós levesbetéthez:

  • 1 kis konzerv lecsöpögtetett csicseriborsó
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olíva olaj vagy MCT olaj

Könnyű nyári uborkaleves

Elkészítés:

1. Tegyél minden hozzávalót egy mixerbe (a vízen kívül) és turmixold addig, amíg egy sima egyveleget kapsz. Néha állj meg a mixelésben és kapard le az oldalfalra csapódott hozzávalókat, hogy az is jól összekeveredjen. Ha kell, tehetsz hozzá egy kis vizet. Kóstold meg és ízlés szerint dönts a további fűszerezésről.

2. Melegítsd elő a sütőt 220 C fokra. Egy tálkában keverd össze a levesbetét hozzávalóit, majd tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süsd kb. 15-20 percig, amíg ropogós nem lesz. A sütés felénél forgasd át a csicseriborsókat.

3. Szedd a leves adagokat tálkákba, tegyél bele a csicseriborsóból és díszítsd friss zöldfűszerekkel.

Jó étvágyat!

(Ez a leves akár 4-5 napig is eláll a hűtőben tárolva)

uborkaleves_csicseriborsoval

Baranyi Edina

Baranyi Edina

A sport már régóta a mindennapjaim részévé vált, de az edzőterem meghódítása óta az egészséges életmód, táplálkozás is nagyobb hangsúlyt kapott. Remélem, hogy eddigi tapasztalataimból és tudásomból Neked is tudok adni.
Baranyi Edina
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Frissítő nyári uborkaleves pirított csicseriborsóval!
2 szavazat, 3.00 átl. szavazat (68% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Frissítő nyári uborkaleves pirított csicseriborsóval!
2 szavazat, 3.00 átl. szavazat (68% pont)
1339
Diétás főzőcske, Levesek
, ,