-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy nagyon egyszerű, finom és nem utolsó sorban szép zabkása receptjét osztom meg veled. Ez tulajdonképpen egy alaprecept, amit többféleképpen lehet variálni, ez most egy vaníliás, bogyós gyümölcsös verzió.

Az alaphoz a zabpehely mellett zabkorpát is használok, mivel a magas rosttartalma miatt sok folyadékot felvesz és így jobb lesz tőle a kása állaga. Az édesítésre a Peak vörösáfonyás ízesítőcseppjét használtam, ami tökéletesen illik az erdei gyümölcsös ízvilágba.

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 30 g aprószemű zabpehely
  • 20 g zabkorpa
  • 1,5 dl mandulatej
  • kb. 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • fahéj, vanília
  • vörösáfonyás Tasty Drops
  • 300 g bogyós gyümölcs vegyesen (eper, meggy, málna, szeder, áfonya, cseresznye, ribizli…)

Elkészítés:

A zabkorpát és a zabpelyhet keverd össze, tedd egy kis edénybe, adj hozzá egy csipet sót (ez jobban kihozza az édes ízeket), öntsd fel a tejjel és egy kis vízzel, majd kis lángra tedd fel főni.

33% OFF a stressz elleni termékekre!

Addig főzd, míg krémes, sűrű állagú nem less. Ha kell, adj még hozzá vizet. Közben keverj hozzá fahéjat, vaníliát és cseppents bele vörösáfonyás ízesítőcseppeket. Plusz édesítés (szerintem) nem szükséges, a Tasty Drops elég édessé teszi.

Ha elkészült a kása alapja, keverd bele a gyümölcsök egy részét, a többivel pedig díszítsd a tetejét. A sok kis pirosas bogyóból gyönyörű mintákat lehet kirakni. 😉

Kicsit langyosan és hidegen is nagyon finom!

Tippek:

A fehérjetartalom növelése érdekében egy kis vaníliás fehérjeport is belecsempészhetsz, ezt akkor tedd, mikor már megfőtt a kása.

Ha egészséges zsírokat szeretnél bele tenni és krémesebb kására vágysz, akkor a kesuvajat ajánlom hozzá.

Tápanyagtartalom:
330 kcal, 10 g fehérje, 60 g szénhidrát, 6 g zsír


zabkása

gyümölcsös zabkása

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!