Mikor is kell nekünk a szénhidrátmentes tojástekercs recept?
Mondjuk, ha vendégségbe megyünk! Nekem legalábbis ebben az esetben mindig biztos, hogy a legjobb esetben is egy “tömegnövelős” estém lesz. Ez nálam azt jelenti, hogy sikerül jó arányban, megfelelő minőségű alapanyagból bevinnem a tápanyagokat, de a kalória igényemhez képest (még ha előtte edzek is egy alaposat) túl sokat fogok enni.
Ugyanez lehet a szitu éttermeknél, ünnepeknél… amikor is nehéz a kibúvó a plusz kalóriák alól… és valld be, nem is akarsz kibújni. Mert mi NEM DIÉTÁZUNK, hanem életmódot váltottunk. Itt beleférnek ezek a kis kilengések, hiszen ettől lesz nem-görcsös és sanyarú, hanem élvezetes az élet!
> Peak-tipp: a Peak csajok is néha néha kilengenek, nem álszenteskedünk! De! Mindig nálunk van az anti-étterem csomag, mely szénhidrát és zsírblokkoló hatóanyagaival semlegesítik a csaló-étkezés nyomait!
Szóval… azért persze minimalizálni akarjuk a károkat… mit is tehetünk?
Ahhoz, hogy a makrotápanyag összetétel megfelelő legyen általában a fehérjét kell pótolni, hiszen zsírból és szénhidrátból nincs hiány az ilyen baráti- vagy családi eszegetős estéken. :)) Jó megoldás lehet erre egy fincsi, zsírégetőkkel turbózott fehérjepor, …kmmm…de mégis…néha azért rághatóbb élményeket akarunk…
Ezért jött el hozzád ez a tekercs-recept! Full fehérje, rágható formában!
> Peak-tipp! Most úgy a recept megindított bennünk egy kis gasztro-lavinát… miszerint ez a tekercs nemcsak sósan, de édesen is helyt áll! Édes, ízesített proteinnel, és mondjuk a Peak diétás nutellával, a Diatellával megkenve? Ugye, ugye…. 😛
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 4 db tojás
- 8 db tojásfehérje
- 50 gramm Peak Vegan Protein Fusion növényi fehérjepor vegetáriánusoknak semleges doboz 1000g vagy bármilyen semleges ízű fehérje
- 10 gramm Naturganik Útifű maghéj
- 300 gramm reszelt cukkini
- 20-30 gramm aszalt paradicsom
- ízlés szerint só, bors, petrezselyem
- 30 gramm light krémsajt
- 50 dkg light reszelt trappista sajt
Hozzávalók
Töltelék
|
- A reszelt cukkininak nyomkodjuk ki a levét.
- Verjük fel a tojásfehérjét sóval!
- Üssük az egész tojásokat a cukkinire, sózzuk borsozzuk (de más ízlés szerinti fűszert is lehet használni)!
- Vágjuk bele a petrezselyemzöldet!
- Keverjük el a fehérjeporral (jó sűrű gyurma állagú kell, hogy legyen) és az útifűvel. (A tojás méretétől függően lehet elég kevesebb útifűmaghéj vagy több fog kelleni!)
- Forgassuk bele a tojásfehérjét!
- Terítsük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe!
- 180 °C-ra előmelegített sütőben, 170 °C-n kb. 20-25 perc alatt (halvány aranybarna) készre sül)
- Még melegen kenjük meg a töltelékkel, majd a sütőpapírt használva - mint a piskóta tekercset - tekerjük fel!
- Vágjuk fél-egy ujjnyi darabokra, ízlés szerint!