A húsvét egyik legkedveltebb desszertje a répatorta. Azonban mi már nem adunk a megszokottra – hiszen imádunk újjal, finommal, különlegessel – no és persze maximálisan diétással eléd állni!
Egy Peak-lány répatortája nem akármilyen! Cukros-lisztes maszlagtól mentes – ellenben fehérjében és rostban gazdag! És tudod mi benne a legjobb? Hogy egy nagy torta helyett sok kis tortád lesz – hiszen most felrúgjuk a megszokottat és muffin formába mutatjuk be a húsvéti sütemények kedvencét! Gyors, és dekoratív!
> Peak-tipp! A zöldségek, a hozzáadott plusz fehérje és a zab így is magasztos szintre emeli – még az elszánt diétázók körében is! Azonban ha belefér egy kis plusz mámor, akkor tegyél a tetejére egy kis cukormentes, fehérjével dúsított Peak Wheytella mogyikrémet!
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
És!!! Ha nem akarod holmi vacak, bolti, alja-csoki tojással kiszúrni a locsolók szemét, akkor még nem késő betáraznod a Peak legújabb üdvöskéjéből, a cukormentes, étcsokis áfonya szemekből! Egy marék drazsé, egy dekoratív kis díszcsomag és máris Te leszel a locsolók kedvence!
No de ennyi OFF elég, jön a recept!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 100 gramm reszelt répa
- 50 gramm reszelt cukkini
- 1 db tojás
- 50 gramm darált mogyoró
- 15 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- 20 gramm zabliszt
- 20 gramm darált zabpehely
- 5 gramm zsírszegény kakaópor
- 10 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Csokoládés-mogyorókrémes 1000g
- 50 ml növényi tej
- 100 gramm tejszínhab szója, 10%-os
- 10 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Ír krémlikőr 1000g
- 3 db eper
Hozzávalók
A tetejére
|
- A répát és a cukkinit megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- A tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy félidőben az édesítőt hozzáadjuk, és azzal verjük teljesen kemény habbá.
- A reszelt répát, a cukkinit egy tálba öntjük. Hozzákeverjük a tojássárgáját, a darált mogyorót, a zablisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a kakaóport, a fehérjeport és növényi tejet. Csomómentesre keverjük.
- Hagyjuk állni 10 percig. Óvatosan, fokozatosan adagoljuk hozzá a habbá vert tojásfehérjét.
- Kanalazzuk 6 darab szilikonos muffin formába, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 35 percig.
- A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, végül keverjük hozzá a fehérjeport. A habot töltsük egy habzsákba, és díszítsük vele a muffinok tetejét. A hab tetejére dekorációként marcipán figurát tettem. Valamint 3 szem eperrel díszítettem a tányért.