-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Hello Ősz! Nagyon szeretem ezt az évszakot és a vele járó szezonális zöldségeket , gyümölcsöket és magvakat is! Nálunk nagyon megy a sütőtök. Krémlevesként szeretem a legjobban, pirított tökmaggal – de újabban az édességekbe is csempészek, hiszen nemcsak a süti íze lesz különleges, de a tápértéke is jobb, hiszen a rengeteg sok kalóriás zsírok helyett ezzel adjuk meg a krémességet!

Ha már karfiolból lehet pizza, sütőtökből is sütemény!

Édesapám nálunk töltött pár napot, így neki kedveztem ezzel a kis finomsággal. Ráadásul, itt a tök szezon, és a kedvence is, így én se tököltem sokat, elkészítettem egy lekváros fánkot, ami teljesen cukormentes! 🙂

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

Ti készítettek már belőle süteményt?

 

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A sütőtököt vágd fel, kanalazd ki belőle a magokat. Rakd be sülni a sütőbe, 180 fokon, 20 percre. Ha már pirul a teteje, jó.
  2. A többi hozzávalót keverd össze.
  3. A megsült sütőtököt kanállal kapard ki a héjából és keverd össze a többi hozzávalóval.
  4. Vízes kézzel formázz belőle golyókat, majd hempergesd meg darált dióba, így rakd sütőpapírra.
  5. Én, lyukat is formáltam a közepébe, óvatosan, de egybe is lehet sütni.
  6. 15 percig süsd 170 fokon.
  7. Csorgatott meleg cukormentes barack lekvárral kentem meg.

Tökös gofri recept ITT!

sütőtökös fánk

sütőtökös fehérjés fánk

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!