-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Hello Ősz! Nagyon szeretem ezt az évszakot és a vele járó szezonális zöldségeket , gyümölcsöket és magvakat is! Nálunk nagyon megy a sütőtök. Krémlevesként szeretem a legjobban, pirított tökmaggal – de újabban az édességekbe is csempészek, hiszen nemcsak a süti íze lesz különleges, de a tápértéke is jobb, hiszen a rengeteg sok kalóriás zsírok helyett ezzel adjuk meg a krémességet!

Ha már karfiolból lehet pizza, sütőtökből is sütemény!

Édesapám nálunk töltött pár napot, így neki kedveztem ezzel a kis finomsággal. Ráadásul, itt a tök szezon, és a kedvence is, ìgy én se tököltem sokat, elkészítettem egy lekváros fánkot, ami teljesen cukormentes! 🙂

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

Ti készítettek már belőle süteményt?

 

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A sütőtököt vágd fel, kanalazd ki belőle a magokat. Rakd be sülni a sütőbe, 180 fokon, 20 percre. Ha már pirul a teteje, jó.
  2. A többi hozzávalót keverd össze.
  3. A megsült sütőtököt kanállal kapard ki a héjából és keverd össze a többi hozzávalóval.
  4. Vízes kézzel formázz belőle golyókat, majd hempergesd meg darált dióba, így rakd sütőpapírra.
  5. Én, lyukat is formáltam a közepébe, óvatosan, de egybe is lehet sütni.
  6. 15 percig süsd 170 fokon.
  7. Csorgatott meleg cukormentes barack lekvárral kentem meg.

Tökös gofri recept ITT!

sütőtökös fánk

sütőtökös fehérjés fánk

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!