Na, már hetek teltek el hogy se Rákóczi túrós, se sajttorta nem került fel a blogra, így most akkor duplán revansot veszek a hiány betöltésén:
Tááádáám: Rákóczi túrós DE sajttorta
- szénhidrátszegény
- nincs vajas-keksz alap
- nincs zsírbomba mascarpone
- vaaan finom gyümis krémes íz!!!
Igen, a két nagy kedvenc találkozik!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Ugye megvan az a pillanat, amikor beleharapsz, már elképzelted, mennyire jó lesz, ahogyan keveredik a túrós krém a habbal és a savanykás baracklekvárral… és ehhez hozzájön a finom kekszes-zabalap, mindezt úgy hogy nem nehezít el a tömény zsír és cukor… szóval DIÉTÁBAN ez egy tökéletes fogás!
Köszönet a lekvárért drága szüleimnek, akik ennek ellenére alig jutottak kóstolóhoz …mert csak úgy “elpárolgott” az egész 1 nap alatt…
Ami pedig még tökéletesebbé teszi a sütit, hogy MINDEN RÉTEGET ÁTJÁR a finom, friss, túrós-barackos íz – ami a LEGFELKAPOTTABB Rákóczi túrós ízű Slimnek köszönhető! Bizony, nálunk a fehérjék HÍRES SÜTI ízekkel bővültünk, immár ezen túl Dobostortaaa, Zserbó és az észveszejtően finom, fahéjas kürtöskalács ízbe is belekóstolhatsz – egy szinte szénhidrátmentes ital formájában! Nesze neked diéta!
Ezeket TI írtátok – nem én vagyok elfogult! 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 50 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
adag
|
- 50 gramm zabpehely
- 20 gramm kókuszliszt
- 20 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel 500g Rákóczi túrós
- 1 db tojássárgája
- 3 evőkanál joghurt (Skyr)
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vajas keksz íz 250g
- 500 gramm túró félzsírossal nem olyan száraz - de diétáafüggő!
- 3 db tojás
- 30 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel 500g Rákóczi túrós
- 1 tasak cukormentes tejszínes pudingpor
- 200 gramm Skyr joghurt
- cukormentes baracklekvár
- 1 db tojásfehérje - felverve ha szeretnéd mintázni
Hozzávalók
Hozzávalók az alaphoz -18cm forma
A krémhez
Továbbá
|
- Az aljzat hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapíros forma aljába nyomkodjuk. Süssük elő 180 fokon 10 percig
- A krém hozzávalóit keverd el. Én a krémbe is tettem plusz bari-lekvárt - és az alját is átkentem vele. Ha megvan, öntsd az aljra, és 160 fokon süsd 45 percig vízgőzben. (A formát vízzel teli tepsiben kell a sütőbe tenni). A végén a maradék 2 fehérjét verd fel és mintázd a tetejét. Még a habbal rakd vissza egy 10 percre! .
- Ha kész, cukormentes baracklekvárral mintázd be a maradék felületet - és díszítsd. Akár tojáshabbal, én most pirított mogyival tettem. (Ez nem tradicionális, de idő híján, ez fért bele és mutatós!)
- Jót tesz neki, ha egy estét pihen!