-+=
Olvasási idő: 2 perc

A hólabda az egyik nagy kedvencem, ha a családban esküvő van, akkor mindig szólok, hogy egy plusz tálcával készítsenek nekem. Ezúttal egy kicsit karácsonyi hangulatúra terveztem, remélem, neked is kedvedre válik ez a finom, krémes és a citromos íz miatt üdítő kis alakbarát édesség.

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek. zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
  • 2 ek. fehérjepor – nálam most sütis Anabolic Protein Fusion
  • 5 ek. víz
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 ek. Dia Wellness édesítőszer 
  • 2 ek. darált dió

Krém:

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

  • 4 dl facsart narancslé (elég intenzív narancsos ízt kölcsönöz a krémnek, így ha annyira nem kedveled, akkor készítheted felesbe vízzel is) ~ 4-5 db narancs
  • 3 ek. eritritol (ízlés szerint)
  • 1 adag vanília ízű CreamJoy Protein Puding
  • 250 g light mascarpone krémsajt
  • 1 tábla magas kakaótartalmú cukormentes étcsokoládé
  • 1 kk. kókuszzsír
  • 100 g darált dió

dios-karacsonyi-labda

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk és a sárgáját az eritritollal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet, fehérjeport, darált diót és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgás masszához keverjük óvatosan, nehogy összetörjük a habot. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 175 fokon 10 percig sütjük. Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval kisebb köröket szaggatunk ki belőle, de te választod meg a méretet, ez természetesen lehet nagyobb is.

A vanília ízű pudingot a facsart narancs levével és az eritritollal elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a hideg mascarpone krémsajtot. Könnyebben kenhető, ha előtte egy órára beteszed a hűtőbe. Két-két karika közé krémet kenünk, majd az oldalát is körbekenjük és darált dióba forgatjuk. A tetejét a kókuszzsírral felolvasztott étcsokoládéval vonjuk be. Irány a hűtő, legalább egy óra és már fogyasztható is, ha nagyobb formában készítetted el, akkor több időre van szüksége.

Tipp:

A megmaradt piskótadarabokból, krémből, darált dióból és csokoládéból összekeverve pohárdesszertet is készíthetünk, csak hogy semmi se vesszen kárba.

karacsonyi-protein-holabda

Fehérje labda sütemény

Fehérjés diós labda

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.