A hólabda az egyik nagy kedvencem, ha a családban esküvő van, akkor mindig szólok, hogy egy plusz tálcával készítsenek nekem. Ezúttal egy kicsit karácsonyi hangulatúra terveztem, remélem, neked is kedvedre válik ez a finom, krémes és a citromos íz miatt üdítő kis alakbarát édesség.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 tojás
- 4 ek. zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- 2 ek. fehérjepor – nálam most sütis Anabolic Protein Fusion
- 5 ek. víz
- 1 kk. sütőpor
- 2 ek. Dia Wellness édesítőszer
- 2 ek. darált dió
Krém:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- 4 dl facsart narancslé (elég intenzív narancsos ízt kölcsönöz a krémnek, így ha annyira nem kedveled, akkor készítheted felesbe vízzel is) ~ 4-5 db narancs
- 3 ek. eritritol (ízlés szerint)
- 1 adag vanília ízű CreamJoy Protein Puding
- 250 g light mascarpone krémsajt
- 1 tábla magas kakaótartalmú cukormentes étcsokoládé
- 1 kk. kókuszzsír
- 100 g darált dió
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk és a sárgáját az eritritollal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet, fehérjeport, darált diót és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgás masszához keverjük óvatosan, nehogy összetörjük a habot. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 175 fokon 10 percig sütjük. Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval kisebb köröket szaggatunk ki belőle, de te választod meg a méretet, ez természetesen lehet nagyobb is.
A vanília ízű pudingot a facsart narancs levével és az eritritollal elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a hideg mascarpone krémsajtot. Könnyebben kenhető, ha előtte egy órára beteszed a hűtőbe. Két-két karika közé krémet kenünk, majd az oldalát is körbekenjük és darált dióba forgatjuk. A tetejét a kókuszzsírral felolvasztott étcsokoládéval vonjuk be. Irány a hűtő, legalább egy óra és már fogyasztható is, ha nagyobb formában készítetted el, akkor több időre van szüksége.
Tipp:
A megmaradt piskótadarabokból, krémből, darált dióból és csokoládéból összekeverve pohárdesszertet is készíthetünk, csak hogy semmi se vesszen kárba.