Nemcsak az a szuper, hogy manapság már minden finomság elkészíthető fitten és cukormentesen - hanem hogy apró fantáziával még több hasznos anyag is belekerül! Mint mondjuk az epres kollagénünk!
Nemcsak az a szuper, hogy manapság már minden finomság elkészíthető fitten és cukormentesen - hanem hogy apró fantáziával még több hasznos anyag is belekerül! Mint mondjuk az epres kollagénünk!
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Ma egy szuper sajttorta receptet hoztam! A torta alsó része tartalmaz mandulavajat, amivel egészséges zsírokat juttathatunk a szervezetünkbe; a krém része fehérjét, amivel sokat javítottunk a tápértékén, a teteje pedig kollagént, ami segít javítani a bőrünk, hajunk és körmünk állapotán.
Szóval bátran készítsük el szülinapos diétázó barátainknak, vagy akár magunknak, mert megérdemeljük!!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Tápanyagadatok
Oreos sajttorta kollagénnel
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 397Ebből zsírsavak (kcal) 225
% DV (napi érték)*
Összes zsír 25g38%
Szénhidrát 35g12%
Fehérje 13g26%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A kekszeket szétválasztjuk, a krémet egy másik tálba kaparjuk, a kekszet pedig aprító gépbe tesszük és ledaráljuk.
A keksz morzsához hozzáadjuk a kókuszolajat és a mandulavajat, majd egy tortaformába nyomkodjuk és berakjuk a hűtőbe.
A kekszkrémhez hozzáadjuk a görög joghurtot és a mascarponét, a fehérjét, valamint a vízgőz felett felolvasztott csokit.
Ha egynemű masszát kaptunk hozzákeverjük a habfixálót, ezt is a tortaformába rakjuk és elsimítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.
Egy lábasba elkezdjük melegíteni a fagyasztott epret, majd ha úgy gondoljuk, hogy nem elég édes, édesíthetjük eritrittel. Amikor már elkezdi elérni a megfelelő állagot, botmixerrel pürésítettem kicsit, majd félretettem hűlni.
Egy kis pohárba a kollagént egy kis vízzel elkevertem, majd az epres püréhez kevertem és a torta tetejére öntöttem. Málnával díszítettem a tetejét.
Kun Bettinának hívnak, jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki karán tanulok. Ettől függetlenül nagyon érdeklődök a gasztronómia iránt. Imádom a kézműves hamburgereket, és az egészséges ételeket is. Azt gondolom, hogy egy egészséges kajának nem kell unalmasnak és száraznak lenni, hiszen nagyon változatos ételeket lehet főzni a rengeteg zöldség segítségével.
Főként a recepteket érzem az erősségemnek, ezeken kívül mostanában kezdek elmélyedni az alga és egyéb porok világában is.