-+=
Olvasási idő: 2 perc

Hát már megint itt van a nyakunkon a szülinapi szezon, és végtelen sok torta variációval kell előállni, hogy ne legyen mindenkinek ugyanaz az ünnepi sütije. 🙂

Mai divat szerint, egy igazán könnyű krémes tortával kellene előrukkolnom, melyben szinte semmi piskóta sincsen. Megvallom őszintén, ha tortáról van szó, jobban szeretek rágni, mint habot nyelni. 😉

Lehet, hogy ezek a könnyű torták friss érzést adnak, de bennem hiányérzetet keltenek. Ráadásul nem is érzem úgy, mintha ettem volna valamit, ezért kényszeresen tömöm a hasam utána, hogy jól érezze a pocim magát. Biztos vagyok benne, hogy nemcsak én vagyok ezzel így, ezért a következő receptet a velem hasonszőrűeknek ajánlom.

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tápanyagadatok
Pistachio torta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 276 Ebből zsírsavak (kcal) 144
% DV (napi érték)*
Összes zsír 16g 25%
Szénhidrát 19g 6%
Fehérje 11g 22%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá (géppel is lehet). A sárgáját keverjük ki a cukor felével.
  2. Amikor a fehérje már kemény, szórjuk bele a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább. A felvert fehérjéhez adjuk hozzá a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
  3. Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként adjuk hozzá a lisztet, és minden adagolás után keverjük át.
  4. Öntsük kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe a masszát, és 160 °C-on süssük tűpróbáig. A tepsi méretét úgy válasszuk ki, hogy 4 lapra lehessen vágni, vagy alapból ennyi réteget süssünk ki.
  5. Amíg sül a piskóta, a mascarpone-t, a pisztáciavajat és a mézet keverjük össze egy edényben. Ez lesz a töltetlék.
  6. Ha kihűlt a piskóta, és megvan a 4 lap, akkor kenjük a 3 piskótalapra a krémet, a negyedikkel pedig fedjük le a mesterművünket.
  7. Végül jöhet a dekoráció: nyújtsuk ki vékonyra a marcipán masszát, és borítsuk le vele a tortánkat. Óvatos mozdulatokkal simítsuk el a széleken, és alapanyagtól (meg persze a kreativitásunktól) függően vágjunk rá díszítőelemeket.
  8. Indulhat is az ünneplés!

Még egy pisztáciás, de tiramisu ITT!

pisztácia torta

pisztácia torta szülinapra

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.