Nemrégiben elkészítettem a bostoni vörös bársony muffint. Most pedig az unokatesóm névnapjára, aki odáig van a cup cake-ekért, gondoltam kicsit átvariálom és tekercs formájában tálalom neki ajándék gyanánt. A karácsonyi asztalra is tökéletes lehet ez a mutatós, piros-fehér alakbarát édesség.
Aki több karácsonyi FITT receptet szeretne, az ne késlekedjen! Limitált ideig elérhető és ingyenes receptes ebook Tőlünk-Neked IDE KATTINTVA megszerezhető! 🙂
Hozzávalók az alaphoz:
- 3 nagyobb tojás
- 3 ek. eritrit
- 5 ek. zabpehelyliszt
- ½ cs. sütőpor
- 4 ek. piros ételszínező
- 1 ek. Slim Secret fehérjepor – csokoládé-mogyoró (vagy cukrozatlan kakaópor)
- 1 csipet só
- 4 ek. rizstej (kiváltható bármilyen más tejjel)
- 1 ek. almaecet (elhagyható)
Krém:
- 250 gr light, sótlan krémsajt
- 100 gr sótlan vaj
- 4 ek. por állagú eritrit
- 2 ek. vaníliás fehérjepor vagy vanília aroma
Díszítés:
- ~5 kocka cukormentes étcsokoládé
Elkészítés:
A tojásokat kettészedjük és a fehérjéből habot verünk.
A sárgáját fehéredésig kikeverjük az eritritollal, majd mehet bele a többi hozzávaló, csomómentesre keverjük, ha kész óvatosan összekeverjük a tojásfehérje habbal. A nagy sütőhöz való sütőpapírral bélelt tepsiformában öntjük és elegyengetjük, hogy szép egyenletes legyen.
Az előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. Miután kész, még melegen feltekerjük és pihentetjük.
A krém elkészítésénél a vajat kicsit felmelegítjük és kikeverjük a krémsajttal, édesítővel, fehérjeporral vagy aromával, ha kész mehet a hűtőbe, mert hidegen könnyebb bánni vele, nem folyik ki a tekercsből.
Miután kihűlt a piskótatekercsünk, elkezdjük megkenni a hideg krémmel egy kenőkés vagy spatula segítségével. A tetejét is megkenjük krémmel és akár egy villa segítségével rovátkákat is készíthetünk rá. Feldobhatja, ha pár kocka cukormentes étcsokoládét reszelünk a tetejére.
Jó étvágyat kívánok hozzá.