Olvasgattam a dédimamám régi feljegyzéseit, amiket a szakácskönyvbe szamárfüles papíron rakott el. Így került a kezembe ez az elfeledett régi alföldi recept, amit kicsit átalakítva máris olcsó, fehérjedús, finom, de alakbarát édességet kapunk.
Előkészítés | 10 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 20 dkg adzuki bab vagy natúr bab
- 10 dkg mandula
- 1 pohár víz
- 1 ek Peak Almondy mandulavaj (a vízzel összekeverve + összemelegítve)
- 60 g Peak Micellar Casein fehérjepor
- Peak Tasty Drops édesítő 30 ml bármelyik ízt választhatod
- fahéj / kakaó beforgatáshoz
Hozzávalók
|
- Főzzük puhára a babot sótlan enyhén szódabikarbónás vízben
- Szűrjük le.
- Turmixoljuk össze a vízzel, mandulavajjal és az aromával
- Keverjük bele a fehérjeport és a mandulát
- Formázzuk kb. nagyobb mogyoró méretű golyókat
- Forgassuk fahéjba/kakaóporba
- Hűtőben tárolva 1-2 hétig eláll