Ugyan a hagyományos tésztás lasagnétól nincs is finomabb, de hát ha figyelünk az alakunkra, bizony a tésztát nagggyon is kerülni kell!
Ne csüggedj, mert ez gyors és fitt lasagne is pont ugyanolyan finom lesz és még aggódnod sem kell, a plusz kilók miatt!
A titka az, hogy a tésztát leváltottam cukkinire, valamint a besamel mártás sem tartalmaz lisztet és zsiradékot! Ellenben nagyon magas a fehérjetartalma! El tudod hinni?
Interneten láttam ennek a diétás 3 összetevős besamellnek a receptjét, most életemben először próbáltam ki és valami mennyei!
A recept leírásban olvashatsz róla! 😉
Plusz pont, hogy ezt a lasagnét akár a vegetáriánusok is ehetik, hisz nem tartalmazz húst sem. mert a Peak vegán bolognai szósszal készítettem!
- 27% fehérjetartalma van
- csak víz kell hozzá,
- így 2 perc alatt kész is és főznöd sem kell!
- nagyon finom, fűszeres!
Nagy sikert aratott, ezúttal, biztosan így fogom készíteni a lasagnét! Bátran próbáld ki te is–> Peak Vegán Bolognai szósz!
Mutatom is a receptet!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 3 db cukkini
- 60 gramm Peak Vegan Bolognese Sauce - Vegán Bolognai szósz
- 180 ml forró víz
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint light reszelt sajt
- 200 gramm görög joghurt vagy skyr joghurt natúr
- 1 db tojás
- 1 db főtt burgonya
- ízlés szerint őrölt szerecsendió
Hozzávalók
Besamellhez:
|
- A cukkiniket mosd meg és vág fel karikákra. Egy jénai tálat fújj ki olívaolay spray-el, és rakj az aljára egy sor cukkinit, ízlés szerint fűszerezheted is.
- A bolognai szószhoz, a Peak vegán bolognai port keverd el forró vízzel. Hagyd állni egy picit. Közben készítsd el a diétás besamel mártást: Egy db burgonyát hámozz meg, vágd fel kockákra és főzd meg vízben puhára. Ha kész, öntsd le róla a vízet és nyomkodd szét amennyire tudod villával. Add hozzá a tojást és a joghurtot is. Kezd el melegíteni és közben kavargasd, majd egy bot turmixxal jól turmixold át. Ahogy melegszik, úgy fogja behúzni a tojás az egészet. Ízesítsd szerencsendióval, sóval és borssal. Krémes, lágy mártást fogsz kapni.
- Ezután pedig csak rétegezni kell a bolognai mártást, a besamel mártást és a cukkiniket, addig, amíg az alapanyag el nem fogy. Tetejére ízlés szerint reszelj light sajtot. 180 fokon süsd kb 20 percig , amíg pirosodik a teteje. Vigyázz űber cuccos lesz! 😀