-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ugyan a hagyományos tésztás lasagnétól nincs is finomabb, de hát ha figyelünk az alakunkra, bizony a tésztát nagggyon is kerülni kell!

Ne csüggedj, mert ez gyors és fitt lasagne is pont ugyanolyan finom lesz és még aggódnod sem kell, a plusz kilók miatt!

A titka az, hogy a tésztát leváltottam cukkinire, valamint a besamel mártás sem tartalmaz lisztet és zsiradékot! Ellenben nagyon magas a fehérjetartalma! El tudod hinni?

Interneten láttam ennek a diétás 3 összetevős besamellnek a receptjét, most életemben először próbáltam ki és valami mennyei!

A recept leírásban olvashatsz róla! 😉

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Plusz pont, hogy ezt a lasagnét akár a vegetáriánusok is ehetik, hisz nem tartalmazz húst sem. mert a Peak vegán bolognai szósszal készítettem!

  • 27% fehérjetartalma van
  • csak víz kell hozzá,
  • így 2 perc alatt kész is és főznöd sem kell!
  • nagyon finom, fűszeres!

Nagy sikert aratott, ezúttal, biztosan így fogom készíteni a lasagnét! Bátran próbáld ki te is–> Peak Vegán Bolognai szósz!

Mutatom is a receptet!

 

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Besamellhez:
  • 200 gramm görög joghurt vagy skyr joghurt natúr
  • 1 db tojás
  • 1 db főtt burgonya
  • ízlés szerint őrölt szerecsendió
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Besamellhez:
  • 200 gramm görög joghurt vagy skyr joghurt natúr
  • 1 db tojás
  • 1 db főtt burgonya
  • ízlés szerint őrölt szerecsendió
Elkészítés
  1. A cukkiniket mosd meg és vág fel karikákra. Egy jénai tálat fújj ki olívaolay spray-el, és rakj az aljára egy sor cukkinit, ízlés szerint fűszerezheted is.
  2. A bolognai szószhoz, a Peak vegán bolognai port keverd el forró vízzel. Hagyd állni egy picit. Közben készítsd el a diétás besamel mártást: Egy db burgonyát hámozz meg, vágd fel kockákra és főzd meg vízben puhára. Ha kész, öntsd le róla a vízet és nyomkodd szét amennyire tudod villával. Add hozzá a tojást és a joghurtot is. Kezd el melegíteni és közben kavargasd, majd egy bot turmixxal jól turmixold át. Ahogy melegszik, úgy fogja behúzni a tojás az egészet. Ízesítsd szerencsendióval, sóval és borssal. Krémes, lágy mártást fogsz kapni.
  3. Ezután pedig csak rétegezni kell a bolognai mártást, a besamel mártást és a cukkiniket, addig, amíg az alapanyag el nem fogy. Tetejére ízlés szerint reszelj light sajtot. 180 fokon süsd kb 20 percig , amíg pirosodik a teteje. Vigyázz űber cuccos lesz! 😀

cukkini lasagne

bolognai cukkini lasagne

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.